İlk 6 Aylık Gelişmeler Değerlendirildi

İlk 6 Aylık Gelişmeler Değerlendirildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Temmuz 2018 09:39
İlk 6 Aylık Gelişmeler Değerlendirildi

Isparta’da kamu kurumları ve belediyeler tarafından yapılan 2018 yılında yatırımların değerlendirildiği 2018 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan başkanlığında yapıldı. 

Kamu yatırımları ile ilgili ilk 6 aylık süreçte yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, “2018 yılında İlimizde kamu kuruluşlarımız ve mahalli idarelerimizce proje bedelleri toplamı 3 milyar 245 milyon 947 bin 280 TL olan 924 adet proje üzerinde çalışılmıştır. Bu projelere 715 milyon 41 bin TL ödenek ayrılmış ve bu ödeneğin 367 milyon 574 bin 720 TL’si harcanarak % 51 parasal gerçekleşme % 32 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır” diyerek belediyeler tarafından yapılan yatırımların parasal ve fiziksel gerçekleşme olarak yatırımcı kurumların gerisinde kaldığına dikkat çekti. 

 

Isparta’da yatırımcı kurumlar ve belediyeler tarafından yapılan yatırımların değerlendirildiği 2018 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Toplantısı Vali Yarımcısı Ümit Şeref Kayacan başkanlığında Isparta Valiliğinde yapıldı. Yatırımcı kurumlar ve belediyelerin yatırımları ile ilgili 1 Ocak-30 Haziran arasında yaşanan gelişmelerin değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan yaparak yatırımlardaki fiziksel ve parasal gerçekleşme oranlarını açıkladı. 

YATIRIMLAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Vali Yardımcısı Kayacan “İlimiz yatırımlarını ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, 2019 Yılı Yatırım Tekliflerinin de gözden geçirilip uyumlaştırılarak bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ile koordinasyonu sağlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarında kamu hizmetlerinin kalitesinin ve standartlarının yükseltilmesi, kamu yatırım ödeneklerinin kullanımında etkinliğin ve verimliliğin arttırılması öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Bu hedefler doğrultusunda amaç, kamu yatırımlarına ayrılan kaynakları öncelikle sosyal ihtiyaçları giderecek ve üretken faaliyetleri destekleyecek altyapı alanlarına yönlendirip, kamu yatırımlarının etkin, verimli ve zamanında gerçekleştirilmesini sağlamaktır” dedi.

924 PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞILDI

İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarının büyük önem taşıdığını bildiren Kayacan, “Bu toplantımızda; Kuruluşlarımızın 2018 yılı Haziran ayı sonu itibariyle ilimizde uyguladıkları projeler ile ilgili değerlendirmeler, varsa sorunlar ve çözüm önerileri görüşülecektir.

İl Koordinasyon Kurulunun değerli üyeleri; Kamu Kurum ve Kuruluşlarımızın hazırladıkları Yatırım İzleme Raporlarına göre 01 Ocak 2018 - 30 Haziran 2018 tarihi itibariyle, altı aylık dönemde yapılan çalışmaların genel değerlendirmesi şöyledir; 2018 yılında İlimizde kamu kuruluşlarımız ve mahalli idarelerimizce proje bedelleri toplamı 3 milyar 245 milyon 947 bin 280 TL olan 924 adet proje üzerinde çalışılmıştır. Bu projelere 715 milyon 41 bin TL ödenek ayrılmış ve bu ödeneğin 367 milyon 574 bin 720 TL’si harcanarak % 51 parasal gerçekleşme % 32 fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır” diye konuştu.

BELEDİYELERİN PROJELER KURUMLARIN GERİSİNDE 

Yatırımlar merkezi ve yerel yönetimlere göre incelediğinde belediye projelerinin parasal ve fiziksel gerçekleşme olarak yatırımcı kurumların gerisinde kaldığına dikkat çeken Kayacan “Yatırımcı kamu kuruluşlarımız 2018 yılı Haziran ayı sonuna kadar proje bedelleri toplamı 2 milyar 854 milyon 916 bin 130 TL olan 614 adet proje üzerinde çalışmalarını yürütmüşlerdir. Bu projeler için 2018 yılı ilk altı aylık dönemimle toplam 511 milyon 403 bin 430 TL ödenek ayrılmış, bu ödeneğin 304 milyon 896 bin 730 TL'si harcanarak % 60 parasal gerçekleşme, % 38 oranında da fiziksel gerçekleşme sağlanmıştır.

Belediyelerimiz 2018 yılı Haziran ayı sonuna kadar proje bedelleri toplamı 391 milyon 31 bin 150 TL olan 310 adet proje üzerinde çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Belediyelerimiz bu projeler için 2018 yılı ilk altı aylık döneminde toplam 203 milyon 637 bin 570 TL ödenek ayırmış, bu ödeneğin de 62 milyon 677 bin 980 TL’sini harcayarak % 31 parasal gerçekleşme, % 19 fiziksel gerçekleşme sağlamışlardır” ifadelerini kullandı.

KURUMLAR SUNUM YAPTI

Vali Yardımcısı Kayacan açıklamasında şunlar yer verdi. “Bölge Müdürlerimizin, daire amirlerimizin ve Belediye Başkanlarımızın azami gayretleri sarf ettiklerine inanıyorum. Kamu Kuruluşlarımız, bundan sonraki çalışmalarında da yatırımlarımızın istenilen seviyeye ulaşması için tüm imkanların seferber edilerek, yerel yönetimlerle işbirliği içerisinde sorunları çözmeye yönelik projelerin hazırlanmasına, İlimiz ve ilçelerimizin ekonomik ve alt yapı olarak gelişmesine destek vereceklerdir.

Bu bağlamda; yapılan çalışmalarda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarda da tüm yatırımcı kuruluşlarımızın vatandaşımıza daha etkin hizmet verme anlayışı içinde olacağına inanıyorum.

Kuruluşlarımızın 2018 yılı İlk altı aylık döneminde yapmış oldukları çalışmalar ve önümüzdeki dönemlerde yürütülecek çalışmalar ile ilgili kurula bilgi sunmak, yatırımların ve hizmetlerin yürütülmesi sırasında karşılaşılan sorunlunu çözümü ve koordinasyonun sağlanması için sözü siz değerli üyelere bırakıyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.