İlk Adım Atıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) benimsediği yenilikçi ve girişimci üniversite misyonu çerçevesinde önemli bir işbirliğine daha imza attı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Şubat 2013 23:14
İlk Adım Atıldı

Mesleki, teknik ve uygulamalı eğitimin yaygınlaştırılmasına yönelik yapılan somut çalışmalar kapsamında SDÜ ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) Isparta İl Müdürlüğü arasında “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri” alanında bir protokol imzalandı. Protokol, üniversite- sanayi işbirliği yolunda atılan önemli bir adım olma özelliği taşıyor.

SDÜ Konukevi’nde gerçekleştirilen imza törenine, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, BAKA ile KOSGEB temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan KOSGEB Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım, kurumun girişimcilik kültürünü yayma seferberliği içerisinde olduğunu ve bu doğrultuda Isparta’nın girişimci bir şehir olabilmesi adına çeşitli işbirliği protokolü imzaladıklarını söyledi. Yıldırım, eğitimler sonunda yeni bir iş kurmayı amaçlayan bireylere girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması adına 100 bin TL destek verileceğini ifade etti.

“Gül Vadisi” Projesi Onaylandı
Bu projenin geçmişten bugüne gelen yönetici- halk kopukluğu söylemini geride bıraktığını ifade ederek sözlerine başlayan BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, yenilik üretmede üst sıralarda yer alan SDÜ’nün bilimsel çalışmalarının alana yansıtılması ile Isparta’da dikey ilerleme gerçekleşeceğini söyledi. Proje kapsamında verilen eğitimle fikri olan fakat sermayesi olmayan girişimcilere destek sağlanacağının da altını çizen Engin, sözlerini, üniversite arazisi içerisinde yapılması planlanan “Gül Vadisi” projesinin tamamen onaylandığının müjdesini vererek noktaladı.

“Gül Vadisi” Dayanışma Örneği
Konuşmasına “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” diyerek başlayan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise Isparta’nın kalkınması adına yapılan işbirliklerinin önemli olduğuna dikkat çekerek BAKA ve KOSGEB’in başarılarından bahsetti ve sağlanan işbirliği ile girişimcilik yönünde geleceğe umutla baktıklarını ifade etti.

BAKA desteğiyle yapılacak olan “Gül Vadisi”nin dayanışmanın güzel bir örneği olduğunun altını çizen İbicioğlu, artan üniversite sayısıyla birlikte SDÜ’nün de rekabetçi özellik kazanması gerektiğini vurguladı ve girişimci üniversite misyonunu benimseyen SDÜ olarak Isparta’yı bilim platformu yapmayı hedeflediklerini bunun da birlikte hareket etmekle mümkün olacağını belirtti.
Konuşmaların ardından SDÜ ile BAKA ve KOSGEB arasında yapılan işbirliği protokolü imza törenine geçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.