İlk Ders 15 Temmuz İle Başladı

İlk Ders 15 Temmuz İle Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2016 18:25
İlk Ders 15 Temmuz İle Başladı

ISPARTA’DA 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı. 82 Bin 618 öğrenci yeni eğitim ve öğretim yılına başladı.

2016-2017 eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle Hızırbey Ortaokulu’nda tören düzenlendi. Törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, daire müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, sadece eğitim-öğretim yılı etkinliği kutlamasını yapmadıklarını ifade ederek, aynı zamanda 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliği olarak devam edeceklerini söyledi.Bakanlık tarafından 2 adet kitapçığın olduğunu söyleyen Can, bütün illerimize gönderildi. Bunlardan bir tanesi 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve şehitleri adına,bir diğer kitapçığımız da Pror. Dr. Erhan Afyoncu’nun hazırladığı, ‘15 Temmuz 2016 Türkiye’yi Darbe İle İşgal Teşebbüsü’ adlı kitap bütün okullarda dağıtıldı”diye konuştu.

HIZIRBEY ORTAOKULU 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖŞESİ
15 Temmuz darbe girişimin ardından yeni eğitim-öğretim yılına başlanırken, tören düzenlenen Hızırbey Ortaokulu’nda 15 Temmuz şehitleri için köşe oluşturuldu. Programının ardından Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve Milli Eğitim Müdürü İlyas Can şehitler köşesini gezdi. Öğrenciler sınıflarına gitmeden önce şehitler köşe anlatıldı.
Milli Eğitim Müdürü Can, burada yaptığı konuşmada; “Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz,gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun. Şairin dediği gibi: “Geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah ve bir gündüz, bir güneş vardır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.