İlk Ders Zili Çaldı

İlk Ders Zili Çaldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Eylül 2015 14:44
İlk Ders Zili Çaldı

2015 – 2016 eğitim öğretim yılının açılış törenine Vali Vahdettin Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, İl Emniyet Müdürü Halil Altan ve davetliler katıldı.

Yapılan törende Vali Vahdettin Özkan ve okul müdürü Hasan Cömert günün anlam ve önemini anlatan konuşma yaptı. Vali Vahdettin Özkan, yeni yetişecek öğrencilerin ülkeye hizmet etmeleri konusuna sıkı çalışmalarının gerektiğini belirterek, bu konuda öğretmenlere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Vali Özkan, “2015-2016 eğitim öğretim yılının öncelikle hayırlara vesile olmasını, başarılı eğitim öğretim yılı olarak geçmesini canı gönülden arzu ediyorum temenni ediyorum. Eğitim faaliyeti hepimizin bildiği gibi toplumun olmazsa olmazı ilk insandan günümüze de insanın insanların toplumların gelişmesinin özünü esasını oluşturan bir amele hal böyle olunca insanımızın aile yapımızın toplumumuzun kalkınmamızın gerçekleşmesinde lokomotifi eğitim gözükmektedir. Bu dünyanın her tarafında böyle öteden beri öyle olmuştur. Bugün böyle önümüzde ki dönemlerde de böyle olacaktır. Bütün faaliyetlerin bütün sektörlerin çerçevesini çizen hedeflerini belirleyen bunu sistematik bir şekilde yapmasını sağlayan bütün süreçleri de yine eğitim şekillendirmektedir. Hem kurumlarımızın geliştirilmesi, kurumsal kapasitelerimizin geliştirilmesi insan kaynaklarımızın geliştirilmesi yine eğitimden geçmektedir. Kendimizi bilmek, toplumumuzu bilmek, tarihimizi bilmek, milli manevi değerlerimizi bilmek yine verilecek öğretiden eğitimden toplumun bize hem okuldan hem aileden hayat boyu eğitim çerçevesinde aldığımız bilgilerle şekillenmektedir. Bu yönüyle gerçekten en büyük yük öğretmenlerimize düşmektedir. Ben öncelikle bütün öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. İlimiz açısından eğitim öğretim göstergelerin iyileştirilmesi eğitimde öğrencilerimizin yakalamış olduğu başarı okullarımızın yakalamış olduğu başarıdan öğretmenlerimizin göstermiş olduğu geçmiş dönemde ki fedakarlıklardan dolayı kendilerine teşekkür tebriklerimi iletiyorum. Önümüzde ki dönemde de bu çıtayı artarak devam ettirmelerindeki temennilerimi iletiyorum. Bu yönüyle de kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.