İlk Fidan Vali Özkan’dan

Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özkan, BAKA doğrudan faaliyet desteğiyle gerçekleşen araştırma sonucu Gönen İlçesi’nde alternatif ürün olarak planlanan hünnapın ilk fidanını toprakla buluşturdu ve can suyunu verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2013 11:55
İlk Fidan Vali Özkan’dan

Vali Özkan, “Köylerde yaşam kalitesini artırmak hem de projeleri yaygınlaştırmak hem de değişik bakanlıklar vasıtasıyla Isparta ilimizde yapacağımız hizmetlerde ‘bu işi nasıl yapmalıyız’ dediğimizde Kalkınma Ajansımızın sektörlerde ne yapmamız gerektiği reçeteleri mevcut” dedi.

Isparta’nın Gönen Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin ‘Alternatif Ürün Planlaması; Hünnap Yetiştiriciliği ve Kalite Analizi Projesi’, BAKA’nın Doğrudan Faaliyet Desteği ile gerçekleştirildi. Araştırma sonunda küçük alanlarda tarımsal üretim yapan, maliyetlerin çok yüksek ve gerekli teknik imkansızlık nedeniyle kazanamayan üreticiler için yeni alternatif tarımsal üretim çeşitlerinden biri olarak hünnap üretimi belirlendi. Hünnap fidanları Güneykent Beldesi Gölbaşı Köyü’nde Isparta Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Üyesi Vahdettin Özkan, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Gönen Kaymakamı Adem Uslan, Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, kaymakamlar, daire amirleri ve köylülerin katılımıyla toprakla buluştu.

‘NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİ REÇETESİ BAKA’DA’
Fidan dikimi öncesinde özellikle köylerde ve kırsal alanda yaşam kalitesini artırmak istediklerini belirten Isparta Valisi Özkan, kırsal alanda gelir çeşitliliğini ve istihdamı arttırmak üzere hem kalkınma ajanslarının hem köylere hizmet götürme birliklerinin hem de ilgili bakanlıkların seferberlik içinde olduklarını kaydetti. Hizmetlerin geniş yelpazede köylere sunulduğunu ve köylerde yaşam kalitesinin artırılması hedeflendiğini belirten Vali Özkan, “Hem de projeleri yaygınlaştırmak hem de değişik bakanlıklar vasıtasıyla Isparta ilimizde yapacağımız hizmetlerde ‘bu işi nasıl yapmalıyız’ dediğimizde Kalkınma Ajansımızın sektörlerde yapmış olduğu, ne yapmamız gerektiği reçeteleri mevcut. Bugün de onlardan birisini uyguluyoruz. Bu vesileyle BAKA Genel Sekreterimize, Gönen Kaymakamımıza, Güneykent Belediye Başkanımız’a ve siz Güneykentliler’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tarlada bitkisel üretimle, meyveciliğin geliştirilmesiyle kırsal kalkınma ile ilgili projelerin artarak devam ettiğini vurgulayan Vali Özkan, hünnap fidanını toprakla buluşturup ilk can suyunu vermeden önce; “Bu doğrultuda diğer meyve gruplarına göre üretim maliyeti düşük, pazar payı ise yüksek olan ve istikbal vadeden meyvenin fidanlarını, Güneykent yöresine bolluk ve bereket getirmek üzere dikeceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Örnek bahçenin sahibi Osman Dinçer de, hünnabın kanı temizleyici, şeker düzenleyici, astım, balgam ve idrar söktürücü, ağır hastaların vücudunu rahatlatıcı, stres azaltıcı, dimağ yorgunluğu, fiziki güçsüzlük, ağrı kaynaklı uykusuzluk gibi rahatsızlıklara iyi geldiğinin genel kabul gördüğü bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum