İlk Hedef Resmi Kurumlara Ulaşımı Sağlamak

Isparta Belediyesi engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için kaldırımlara konumlandırılan hissedilebilir sarı renkli çizgileri yerleştirme çalışmalarına devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2013 10:53
İlk Hedef Resmi Kurumlara Ulaşımı Sağlamak

3 etap halinde sürdürülecek çalışmalar kapsamında 6 Mart Caddesi’nden başlatılan çalışmalar, Hükümet Meydanı’nın ardından, Mimar Sinan Caddesi’ne ulaştı. İlk etapta görme engellilerin resmi kurumlara ve hastanelere ulaşımının sağlanmasının ardından çalışmalar il genelinde sürdürülecek. Ayrıca belediye tarafından görme engelli vatandaşlara beyaz baston temini noktasında da çalışmalar başlatıldı.

Isparta Belediyesi, görme engelli vatandaşların yardıma ihtiyaç duymadan yürüyebilmeleri için, hissedilebilir özellikteki taşları döşeme çalışmaları Mimar Sinan Caddesi’nde devam ediyor. Yapılan son çalışmaları yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, görme engelliler için inşa edilen yolların kalıcı olmasını istediklerini bu bakımdan kullanılan malzeme açısından kaliteli ürün seçtiklerini söyledi.

Çalışmaların yavaş ancak titizlikle sürdürüldüğüne dikkat çeken Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kaliteyi ön planda tutmak ana prensibimiz. 6 Mart Caddesi’nden başlattığımız çalışmalar, Hükümet Meydanı civarı ile devam etti. Şimdi de Mimar Sinan Caddesi’ndeki çalışmalarımızda son aşamaya geliyoruz. Bu çalışmalarımız belediyeye ulaşacak. Bir ay içerisinde de merkezi tamamlama hedefindeyiz. Buradaki çalışmaların ardından görme engellilerimizin hastanelerimize daha rahat ulaşımını sağlayacağız” dedi.

Görme engellilere yönelik yapılan kaldırım düzenlemelerinin kış aylarına girilmeden tamamlanmasını hedeflediklerini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu çalışmalara büyük önem veriyoruz. Değişik illerde bu yaptığımız çalışmaların yapıştırmasını ya da vidalı sistemi uygulamışlar ancak bu da tam sağlıklı olmuyor. Yaptığımız incelemeler sonrasında şu anda bizim yaptığımız uygulamanın daha dayanıklı olduğunu tespit ettik ve bu yönde çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biraz geç oldu ama iyi oldu” şeklinde konuştu.

Görme engelli vatandaşların istedikleri noktalara daha rahat ulaşımlarının sağlanabilmesi için yaptıkları kaldırım çalışmalarının yanı sıra, görme engelli vatandaşlara beyaz baston da alacaklarını ve bu yöndeki hazırlıkların yapıldığına değinen Başkan Günaydın, çalışmaların ve yaptıkları hazırlıkların görme engellilere hayırlı olması temennisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum