İlk İşimiz Rota Çizmek Olacak

İlk İşimiz Rota Çizmek Olacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2015 10:47
İlk İşimiz Rota Çizmek Olacak

Türkiye 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlere kitlenmişken, Isparta’da çifte seçim heyecanı yaşanıyor. SDÜ Rektörlük seçimleri yaklaşırken rektör adayları da çalışmalarına hız verdi. Rektör adayı Prof. Dr. Fatih Gültekin, bugün gazetecilerle bir araya geldi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlük seçimlerine kısa zaman kala rektör adayları da çalışmalarına hız kattı. Rektör adaylarından Prof. Dr. Fatih Gültekin, düzenlediği basın toplantısında projelerini anlattı ve SDÜ’ye ilişkin önemli mesajlar verdi.

SDÜ’nün bir rotasının olmadığını iddia eden Prof. Dr. Gültekin, “Üniversitemizin bir rotası yok. Bizim ilk işimiz bir rota belirlemek olacak” ifadelerini kullandı.
Katılımcı bir yönetim anlayışını benimsediklerini kaydeden Prof. Dr. Gültekin, “Üniversitemizde tek tip bir yapılanma söz konusu. Bir görüşün hakimiyetinin olduğu ortamlarda mutlaka mağduriyet yaşanır. Burada da böyle bir durum söz konusu. Biz katılımcı bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz” dedi.

Üniversitelerin birinci işinin bilim üretmek olduğuna işaret eden Gültekin, açıklamasında şu görüşlere yer veri; “Bu yıl kuruluşunun 23. yıldönümünü idrak edecek Üniversitemiz, kuruluşundan bu güne kadar atılan adımlarla belli bir seviyeye ulaşmıştır. Üniversitemizi bu seviyeye taşımak için emek sarf eden, katkı sağlayan herkese teşekkürü borç biliyoruz. Bugün itibariyle gelinen noktayı küçümsememekle birlikte yeterli görmek mümkün değildir. Hayalini kurduğumuz çok sayıda projelerimiz var”

İşte Prof. Dr. Gültekin’in Projeleri

Kurumsal Projeler;

· Üniversitede fetret dönemi kapanacak, yükseliş dönemi başlayacaktır.
· Yeni Türkiye için çalışan ve geleceğe odaklanmış bir Üniversite hedefliyoruz.
· Üniversitemizin sağlık bilimleri ile ilgili potansiyeli, bölgenin tarihi ve doğal imkânlarıyla birleştirilerek Isparta’nın uluslararası bir sağlık şehri olması için çaba gösterilecektir.
· Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Ülkemizde ilk 10, Dünyada ilk 500 üniversite içerisinde yer alması için akademik yapımızı seferber edecek, her türlü desteği sağlayacağız.
· Isparta, Ülkemizin Tohum ve Damızlık Bankası ile Islah merkezi olacaktır.
· Bilgi Üretim Merkezi kuracağız. Fakültelerimizin akademik birikimlerini topluma aktarmayı hedefleyen merkezde videolar, dijital masaüstü yayıncılık materyalleri, animasyonlar ve VTR’ler hazırlanacaktır. Böylelikle çiftçi, esnaf, sanayici gibi her kesimi konusunda uzman hocalarımızla bilgilendirerek bölgesel ve kişisel sorunlara çözüm üretilecektir.
· Araştırma ve Uygulama Merkezleri ticari değil aslına uygun olarak araştırma ve eğitim amaçlı çalıştırılacaktır.
· Patent ofisi kurularak Üniversitemizin proje çıktılarının patente dönüştürülebilmesi için gerekli destekler sağlanacaktır.
· En kısa zamanda Tübitak desteği ile Üniversitemize Teknoloji Transfer Ofisi kazandırılacaktır.
· Üniversitemiz Isparta ile birlikte büyütülecek, tüm ihtiyaçların mümkün olduğunca ve öncelikli olarak yerelden karşılanmasına hassasiyet gösterilecektir.
· Üniversite ile şehri kaynaştıracak her türlü proje teşvik edilecektir.

Eğitim ve Araştırma Projeleri;

· Sağlık ve mühendislik ile ilgili fakülteler bölgenin lokomotifi olacaktır. Bu fakültelerin bilgi ve birikimleri projelere, AR-GE çalışmalarına aktarılarak Ülkemizin üretim ve sanayi sektörünü yönlendirecektir.
· Süleyman Demirel Üniversitesi “yabancı öğrenci politikası” ile Ortadoğu, Afrika, Asya, Balkanlar ve Avrupa’dan gelecek öğrenciler için cazibe merkezi olacaktır.
· Türkiye’nin en donanımlı Türkçe Eğitim Merkezi’ni Süleyman Demirel Üniversitesi’nde kuracağız.
· İslam Bilimleri ile ilgili Uluslararası bir Enstitü kurularak Süleyman Demirel Üniversitesinin Dünyanın sayılı İslam Araştırmaları Merkezlerinden birisi olması sağlanacaktır.

Çevre Projeleri;

· Yaşam alanları, temalı parkları ve peyzaj özellikleri ile Ülkemizin en güzel üniversitesi Süleyman Demirel Üniversitesi olacaktır.
· Yeşil üniversite anlayışı çerçevesinde doğal ve sürdürülebilir çevre ve enerji projelerine ağırlık verilecektir. Su tasarrufu amacıyla atık sular ve yağmur suları ayrı hatlardan toplanarak yağmur suları yeşil alanların sulanmasında değerlendirilecektir.
· Personel, öğrenci, hasta ve misafirler için otopark alanları yeniden organize edilerek görüntü kirliliği ortadan kaldırılacaktır. Yer altı ve üstü otopark donanımı, yeşil alanları ile Türkiye’nin örnek Üniversitesi inşa edilecektir.

Sağlık ve Spor Projeleri;

· Spor komplekslerimizle Isparta’yı Ülkemizin spor üssü yapacağız.
· Beslenme ve Obezite ile Mücadele Eğitim Merkezi ile herkesin hayatına dokunacağız. İrade eğitimi temelinde; psikoloji, psikiyatri, NLP, eğitim bölümleri ve tasavvuf gibi tüm bilim dallarından faydalanılacak uygulamalı bir eğitim modeli geliştirilecektir.
Helal ve Sağlıklı Gıda Merkezi ile tüketici ve üreticileri bilinçlendirecek, eğitecek ve yönlendirecek misyonu üstleneceğiz. Başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm tüketicilere “helal ve sağlıklı gıda” bilinci kazandırmak amacıyla kurulacak merkezde her türlü helal ve sağlıklı gıda çalışmalarına akademik destek verilecektir.
· Her iki yerleşkenin muhtelif alanlarına bisiklet istasyonları kurularak çevreci ve sağlıklı ulaşım özendirilecektir.



Bu projeler, gerçekleştirmeyi hedeflediklerimizden sadece bir kısmını oluşturmaktadır. Diğer tüm projelerimize ayrıntılı olarak internet sayfamızda ulaşabilirsiniz. Üniversite, fakülte, yüksekokullar, enstitüler, meslek yüksekokulları, personelimiz ve öğrencilerimiz için web sayfamızda ayrıntılı olarak bahsettiğimiz başkaca projelerimiz vardır.
CAMDAN EV
Bu hedeflerin önemli bir kısmının çok büyük projeler olduğunun farkındayız. Ancak bu projelerle ilgili yapılacakları ve nasıl başarabileceğimizi biliyoruz. Üniversitemize ve Ülkemize karşı sorumluluklarımızın farkındayız, bu yüzden dedikodularla değil sadece işimizle meşgul olmaktayız. Özlük haklarının, akademik özgürlüğün ve çoğulculuğun teminatı biz olacağız. Senato ve kurullar camdan bir ev haline gelecektir.
GÜDÜMLÜ OLMAYACAĞIZ

Şunu da özellikle belirtmek istiyorum ki üniversitemiz hiç bir kişi, grup veya yapılanmanın güdümünde olmayacaktır. Yönetim anlayışını tasvip etmediğimiz için içerisinde yer almadığımız üniversitemizdeki mevcut tek tip yapılanmanın yol açtığı her türlü idari ve akademik mağduriyet giderilecek, yeni bir çoğulcu yönetim anlayışı ortaya konulacaktır.

Yukarıda bahsettiğim konularda sizin vasıtanızla başta üniversite mensuplarımız olmak üzere tüm halkımızın güvenini ve gönlünü kazanmaya talibim. Rektörlük seçim sürecinin centilmence geçmesini temenni eder, Üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını dilerim.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum