İlk Tümör Ameliyatı Yapıldı

Isparta Devlet Hastanesi, akciğer kanseri olan 77 yaşındaki Ayşe Hardal’ı, başarılı bir şekilde ameliyat ederek, akciğerinde oluşan tümörü aldı ve sağlığına kavuşturdu. Ayşe Hardal’a yapılan bu ameliyat Isparta Devlet Hastanesi’nde ilk defa yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mayıs 2014 12:26
İlk Tümör Ameliyatı Yapıldı

77 yaşındaki Ayşe Hardal’ın ameliyatını yapan Isparta Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Sedat Güneş, Ayşe Hardal’ın hastaneye ilk geldiğinde yapılan tetkikler sonucunda akciğerinde tümör görüldüğünü belirterek, Isparta Devlet Hastenesi’nde ilk defa yapılan başarılı tümör ameliyatı ile hastalarını sağlığına kavuşturduklarını söyledi.

AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ
Isparta Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Sedat Güneş, öksürük şikayeti ile hastaneye başvuran Ayşe Hardal’ın ilk tetkiklerinin sonucunda akciğerinde tümör olduğunu belirterek, başarılı bir operasyonla tümörü aldıklarını söyledi.

Doktor Güneş, “Hastamız 77 yaşında. Eğirdir Huzurevi’nde kalıyor. Öksürük şikayeti ile hastanemize başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda hastamızın akciğerinde tümör olduğunu gördük. Isparta devlet Hastanesi’nde ilk defa yapılan tümör operasyonu ile hastamızın akciğerindeki tümörü aldık. Başarılı bir operasyon yaptık ve hastamızı sağlığına kavuşturduk. Bu operasyon ve tedavi sürecinde Isparta Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Kayan, Onkoloji Uzmanı Dr. Ahmet Dirikan’ın büyük gayretleri oldu.” dedi.

 
 
EKİPMAN SIKINTISI GİDERİLDİ, AMELİYATLARA BAŞLANDI
Isparta Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Sedat Güneş, tümör ameliyatlarının daha önce Isparta Devlet Hastanesi’nde yapılamamasının sebebinin ekipman sıkıntısından kaynaklandığını belirterek, yapılan bu operasyonla artık tümör operasyonlarının da yapılacağını söyledi.

Doktor Güneş, “Daha önce Isparta Devlet Hastanesi’nde böyle tümör operasyonları yapılmıyordu. Bunun nedeni operasyonu yapacak doktorun olmaması değil, ekipman sıkıntısı olması nedeniyleydi. Ama şimdi bu sıkıntılar ortadan kalktı ve tümör operasyonları yapılamaya başlandı. Yaptığımız bu tümör operasyonu da Isparta Devlet Hastanesi’nde ilk defa oluyor. Ama bundan sonra tümör operasyonları yapılmaya devam edecek” dedi.

 

SAĞLIĞINA TAM KAVUŞANA KADAR TAKİPTE OLACAĞIZ
Ayşe Hardal’ın tedavi sürecini takip eden Onkoloji Uzmanı Dr. Ahmet Dirikan, operasyon sonrası tedavi sürecinin oldukça başarılı geçtiğini belirterek, hasta Ayşe Hardal için değişik tedaviler uygulayacaklarını söyledi.

Doktor Dirikan, “Hastamızın operasyondan sonra ki tedavi süreci baya olumlu geçti. Yaptığımız tedaviler hastamızı sağlığına kavuşturdu. Bundan sonra da hastamıza 4 – 6 hafta arası değişik tedaviler uygulanacak. Hastamız tam anlamıyla sağlığına kavuşana kadar takipte olacağız” dedi.

KENDİMİ ÇOK İYİ HİSSEDİYORUM
77 yaşında akciğerinde tümör tespit edilen Ayşe Hardal, şu anda oldukça iyi bir durumda olduğunu belirterek, kendisini sağlığına kavuşturan doktorlarına teşekkür etti.

 

Ayşe Hardal, “Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Öksürükle ilgili bir rahatsızlığım oldu. Bu rahatsızlık kapsamında hastaneye geldim. Benimle çok iyi bir şekilde ilgilendiler. Doktorlarımın yaptıkları tetkiklerde akciğerimde bir sorun olduğunu söylediler ve ameliyata aldılar. Ameliyat başarılı geçti ve tedavi süreci başladı.iyi bir tedavi süreci geçirdim. Bundan sonra 4 haftalık bir tedavi sürecim kaldı. Sağlığım yerine geldi. Tüm doktorlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum