İller Arası Yardım Köprüsü

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği Antalya Şubesi’nin organize ettiği Yeni Yıl Kermesi’ne Isparta’dan El Ele Derneği de katıldı. Hafta sonu gerçekleştirilen kermesten elde edilecek gelir, yükseköğrenim öğrencilerine burs olarak kullanılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2012 18:15
İller Arası Yardım Köprüsü

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği Antalya Şubesi “Okumayan çocuk kalmasın” diyerek burs verdiği üniversite öğrencilerinin eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla geçen Pazar günü Antalya’da “Yeni Yıl” Kermesi düzenledi.

Saat 10:30 başlayıp 19:00 a kadar süren kermese bir çok amatör ve profesyonel kuruluş katıldı. Bir çok firma, kuruluş ve kişilerin de katkılarıyla çok güzel ve değerli hediyelerle dolu hediye çekilişi yapıldı. Üyelerin elleriyle yaptığı pasta ve çörekler, katılımcı bayanları el emeği göz nuru yaptığı giysi, takı, hediyelik eşyaların satıldığı, müzik, dans gösterisi, keman dinletisi, çocuklar için animasyon, yüz boyama ve çeşitli tanıtımların yapıldığı kermes’in geliri yine çocukların okutulması için eğitimlerine harcanacaktır. Sanatçı Selim Sam romantik müziğiyle, Levent Gürlek piyanoda ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Yenimahalle Türk Halk Müziği Korosu şefi Yiğit Aktı Sazıyla neşe katarak destek verdiler.

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği Antalya Şubesi Başkanı İclal Dağlı, gazetemize yaptığı açıklama, “Derneğimiz 2004 yılı Ocak ayında kurulduğu yıldan itibaren birçok sosyal sorumluluk projelerinde yer almış ve daha çok kız çocuklarının okutulması konusunda eğitim çalışmaları yapmıştır. Bu konudaki Valiliğin “Haydi Kızlar Okula” kampanyasına 3 yıl destek vermiş, valiliğin ve Milli eğitimin yönlendirdiği okullarla çalışmalar yapmıştır. Antalya’da geleneksel olarak her yıl yaptığı kermeslerden elde ettiği gelirlerle üniversite öğrencilerine burs vermektedir. 10 burslu öğrencisi olan dernek, bu sayıyı arttırmayı amaçlamaktayız” dedi.

Kermese Isparta’dan katılan tek dernek, El Ele Derneği oldu. Yönetimi ile birlikte bu organizasyona davet edildiklerini söyleyen El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, “Biz, yardım derneği olarak çalışma alanımızı genişletmek ve faaliyetlerimizi yurt geneline hatta dünyaya yaymak istiyoruz. Bugüne kadar yaptığım faaliyetler de doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi. Antalya’ya tanışma imkanı bulduğumuz pek çok dernek çalışanları ve diğer sivil toplum kuruluşları ile gelecekte işbirliği halinde güzel çalışmalar yapmayı tasarlıyoruz. Yardımlaşma kadar sosyal sorumluluklarımız gereği elimizden geleni yapıyoruz. Bu Yeni yıl Kermesi de bizim için önemli bir adım oldu. Satış da yaptık, elde ettiğimiz geliri öğrencilerimize burs olarak vereceğiz” diye konuştu.
El Ele Derneği, yönetimin yanı sıra 25 üye ile Antalya’daki kermese katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.