İmam Hatiplere TALEP FAZLA

Genel Liselerin Anadolu Liselerine dönüştürülmesi sürecinde bir çok velinin aklını karıştıran düz lise sorularını Milli Eğitim Müdürü İlyas Can cevapladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2013 18:57
İmam Hatiplere TALEP FAZLA

İlyas Can yaptığı basın açıklamasında, Düz Liselerin kapatılması ile Anadolu Liselerinin sınavla öğrenci almasının sonucunda geriye kalan alternatifin herkes için İmam Hatip okulu mu olacak sorusunu yanıtlayarak; “Toplumumuzda şu an düz liseler kapatıldı, herkes İmam Hatip’e mi gönderiliyor gibi sorular var. Sadece okullar değişti. Liselerin çoğu Anadolu Lisesi oldu. Anadolu Liselerine tercih yapacak öğrencilerin açıkta kalmayacak şekilde taban puanlara geriledi. Aslında sadece liselerin adı değişmiş oldu.

Yalnız veliler çocuklarını ne İmam Hatip’e ne de Anadolu Liselerine göndermek istemezse bunun için bakanlık olarak alternatif ürettik. Her şehirde Çok Programlı liseler açılarak bu öğrencilerde buralara gönderilerek Genel Liselere yönlendirilmiş olacak. Fakat bu liseleri için belli sayıda bir talep olması gerekiyor. Bizde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, gelecek günlerde talepleri değerlendireceğiz. Talep olursa çalışmalara başlayacağız. ” dedi.

Anadolu Liseleri kontenjanının dolmadığını belirten Can; “Genel Liseler Anadoluya dönüşünce bir çoğunda kontenjan dolmuyor. İmam Hatipte tereddütler var. Aslıda zorunlu eğitimde 4+4+4 olduktan sonra en çok talep imam hatip okullarına oldu. Şu ilimizde Hacı Ahmet Ersöz Anadolu İmam Hatip Lisesi vardı. Anadolu İmam Hatip Lisesi var. Gülistan Lisesi Gülistan Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. 27 derslik bir kapasiteye sahip. Talep karşılanmaz ise Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulunda 1. sınıfta 6 sınıf açılacak. Yenice İlkokulu Yenice İmam Hatip Ortaokulu oldu. Bu okulumuzda 6 derslik var. Normalde 8 derslik olması gerekiyor. Bu sene 2 seneye 1 sınıf açılarak ihtiyaç giderilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

Can; “Kamuda İmam Hatipler kayıt yapılmıyor deniyor. Böyle bir şey ok. Şuan sınavla girilmiş olunan okulların kaydı yapılıyor. 25 ağustostan sonra sınavsız kayıt dönemi başlıyor. 25 ağustostan sonra veliler okullara kayıt yaptırabilirler. Kayıt paraları konusunda aklı karışık olan veli de o paranın bağış parası olduğunu belirtmek istiyorum. Sadece anaokullarında kayıt parası mecburi banka üzerinden yapılmak zorunda. Bunu yapmayan veli hakkında da yasal işlem yapılacaktır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum