İmamları Sıkıştırmayın

Diyanetin Genelgesi Var!

Yayınlanma:
İmamları Sıkıştırmayın

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın genelgesi doğrultusunda teravih namazı her 2 rekatta bir selam verilerek kılınıyor. Ancak bazı camilerde cemaatin bu şekilde kılmamak istediği yönünde imamlara baskı yaptığı iddia edildi. İl Müftüsü Galip Akın da neden 2’şer rekatta bir selam verilerek kılındığına açıklık getirdi.

DİYANET’İN GENELGESİ VAR
Isparta’da Ramazan ayının bayram havasında geçtiğini belirten Galip Akın, şunları söyledi: “Diyanet İşleri Başkanlığımız teravih namazlarını 2 yıldır 2’şer rekatta bir selam vererek, kılmayı ve kıldırmayı genelge olarak tüm Türkiye’ye olduğu gibi bizlere de bildirdi.

FARKLI MEZHEPDEKİLERİN 2 REKATTA
BİR SELAM VERMELERİ GEREKİYOR
Teravih namazı oruç tutan, tutmayan her kardeşimizin kılması gerekli olan bir namaz. Ayrıca Ramazanın bir sünneti. Hanefi mezhebinde 2 rekatta bir selam vermek daha fazilettir. Ama Türkiye’de aramızda şafi, Hanbeli, maliki ve mülteci kardeşlerimiz var. Dünyanın her yerinden gelenler var. Isparta’da bu kardeşlerimiz var. Bu kardeşlerimizin mezhepleri farklı olduğu için onların mezhebinde 2 rekatta bir selamla namaz kılmak ve kıldırmak şarttır. 4 ve 6 rekatta o kardeşlerimizin selam vererek namaz kılmaları onların mezhebinde caiz değildir. Dolayısıyla o kardeşlerimiz mahsun oluyorlar. Bize teravih namazı olmayacak mı diyorlar. Halbuki bizde de 2 rekatta bir selam vererek teravih namazı kılmak efdal olduğu için Diyanet İşleri Başkanlığı tüm Türkiye’de bu uygulamaya geçti.

ISPARTA HALKI İMAMLARI SIKIŞTIRMASINLAR
Değerli Isparta halkı imam kardeşlerimizi bu konuda sıkıştırmasınlar. En güzel faziletli sevap budur. 2 rekatta bir selam veriyoruz. Bunun dakikasına bakmasınlar çünkü biz Allah’ın huzurundayız. Allah’ın huzurunda dakika aranmaz. Aranırsa da 2-3 dakika fark etmez. Azınlık çoğunluğa mı uysun denebilir. Bizim mezhebimizde de 2 rekatta bir selam vererek namaz kılmak efdaldir. Bütün fıkıh kitaplarımız bunu böyle söyler.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.