İmar Değişikliği Gelecek Aya Kaldı

İmar Değişikliği Gelecek Aya Kaldı

Yayınlanma:
İmar Değişikliği Gelecek Aya Kaldı

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ve 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek olan ‘İmar Yönetmeliği’nin gereğince Isparta ile ilgili ek yönetmeliğin hazırlanması gündeme alındı. Ancak, İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, yeni yönetmelikle ilgili çalışmaların tamamlanamadığından konunun bir sonraki meclis toplantısına bırakıldığını açıkladı. 

 

Belediye Meclisinin geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Eylül son toplantısında, ilk toplantıda İmar Komisyonuna havale edilen imar yönetmeliği konusu ele alındı. 

33 YILLIK İMAR PLANI KONUSUNDA HAZIRLANACAK 

EK YÖNETMELİK EYLÜL’E YETİŞTİRİLEMEDİ 

Bu doğrultuda; toplantıya başkanlık eden Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gündemin 3. Maddesinde yer alan; 3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ve 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek olan ‘İmar Yönetmeliği’nin 69. Maddesi gereğince yöremiz ile ilgili ek yönetmeliğin hazırlanmasının görüşülmesi maddesini okuyarak söz konusu madde ile ilgili İmar Komisyonu tarafından hazırlanan raporun okunması için İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy’u kürsüye davet etti.   

GÜLBOY; “YÖNETMELİKLE İLGİLİ 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR” 

Konu ile ilgili olarak hazırlanan raporu okuyan Komisyon Başkanı Süleyman Gülboy, şuanda şehirlerin bundan 33 yıl önce yani 1984 yılında çıkarılmış olan imar planı yönetmeliği ile dizayn edildiğini ve yeni yönetmeliğin şehircilik anlayışına farklı bir bakış getireceğini söyledi. Başkan Gülboy; “3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ve 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek olan ‘İmar Yönetmeliği’nin gereğince Isparta ile ilgili ek yönetmeliğin hazırlanması konusunda komisyonumuz tarafından çalışmalar devam etmekte olup, konunun bir sonraki ay yapılacak meclis toplantısına bırakılması komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi. 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ 

Raporun okunmasının ardından, Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın söz konusu raporu meclis üyelerinin onayına sundu ve rapor oy birliği ile kabul edildi. 

1 EKİM'DE GEÇERLİ OLACAK

Ancak yönetmeliğin 1 Ekim 2017 tarihinden itibaren geçerli olacağı açıklandı. Yönetmelik gereğince 22 Mayıs 2014 tarihinden önce yapı ruhsatı almaya yönelik olarak işlemlere başlanılmış olan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce veya sonra yapılan yapı ruhsatı başvuruları 1 Ekim 2017 tarihine kadar sonuçlandırılmak kaydıyla, başvuru sahibinin talebine bağlı olarak, ilgili işlem tarihinde yürürlükte olan Yönetmeliğin 30 Mayıs 2013 tarihi ve sonrasında yürürlükte olan hükümlerine göre neticelendirilecek.

BAZI SINIRLAMALAR GELDİ

Bu yönetmeliğe göre stüdyo daireler inşa edilemeyecek. 1+1 daireler ve 28 metrekarelik evler yapılacak. Yeni tip konut projelerinde her dairenin net en az 12 metrekare oturma alanı, 3 metrekare banyo, 3.30 metrekare mutfak veya pişirme yeri, 1.20 metrekare tuvalet ve 9 metrekare yatak odası bulunması zorunlu olacak.

BELEDİYELER KENDİ 

YÖNETMELİKLERİNİ HAZIRLAYABİLECEK

Ayrıca belediyeler yapılar hakkında kendi karar verebilecek. Buna göre yapıların estetiği, rengi, çatı katı ve cephe kaplamasına yönelik de yetkilendirilecek. 

İşte bizde bu doğrultuda, Isparta Belediyesi olarak bu konuda ön çalışmamızı yaptık ve 3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan ve 1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek olan ‘İmar Yönetmeliği’nin 69. Maddesi gereğince Isparta ile ilgili ek yönetmelik hazırlanacak. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.