İmar Komisyonu'nun Yeni İsmi Bestelci

sparta Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısı 21 gündem maddesi ile toplandı. Toplantının en çok beklenen bölümü ise İmar Komisyonu üyeliklerinin seçiminde yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2012 18:41
İmar Komisyonu'nun Yeni İsmi Bestelci

Isparta Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısı 21 gündem maddesi ile toplandı

. Yeni yapılan seçimlerde İmar komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu'nun aday olmadığı gözlendi. Bunun yerine MHP'nin Uğur Bestelci'yi ön plana çıkarması ise İmarda yeni bir sürece girildiği yorumlarına neden oldu.

Geçtiğimiz oldukça hararetli ve hakaretli geçen Mart ayı Belediye meclisi toplantısının Nisan ayı toplantısı ise beklenenin aksine oldukça sakin bir ortamda başladı. 21 maddenin yer aldığı meclis toplantısında, Encümen Üyelerinin seçimi, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyelerinin seçimi, Tarife komisyonu üyelerinin seçimi, İsim Komisyonu Üyelerinin seçimi ve İmar Komisyonu üyeliklerinin seçimi yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda bir çok gündem maddeni komisyonlara havale edildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ

Gerçekleştirilen toplantıda Encümen Üyelerinin seçimi gizli oylama ile yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Ercan Görgülü 24, Adnan Teşdelen 21 ve Mehmet Boylu 17 oy alarak yeni encümen üyeleri oldular.

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU ÜYELERİ

Diğer taraftan 5 üyenin seçildiği plan ve bütçe komisyonuna ise MHP’den Havva Gökdoğan, Bilal Uysal, Remzi Erdoğan seçilirken AKP’den de Erbay Dinçay ve Hatice Çakır seçildi.

TARİFE KOMİSYONU ÜYELERİ

5 kişiden oluşan Tarife komisyonu Üyeleri ise MHP’den Orhan Eren, Rasim Uyal, Hasan Demir olurken, AKP’den ise İsmail Tanışman ve Mustafa Pazarçeviren seçildi.

İSİM KOMİSYONU ÜYELERİ

Adnan Taşdelen, Salih Serçe, Remzi Erdoğan, Sümer Şenol ve Sevim Köse seçildi.

İMAR KOMİSYONU ÜYELERİ

Geçtimiz ay yapılan meclis toplantısında İmar komisyonu Başkanı Tevfik Katırcıoğlu, çıktığı kürsüde belediyenin meclisin kararlarını uygulamamakla suçlamasının üzerine Belediye Başkanı Günaydın ile katırcıoğlu arasında soğuk rüzgarlar esmiş, birbirlerine hakarete varan konuşmalar sergilenmişti.

Katırcıoğlu’nun İmar Müdürlüğü’nün meclis tarafından alınan kararları uygulamamakla itham etmesinin ardından Başkan Günaydın ise “sen önce belediyeye olarn sorunlarını hallet” diyerek Katırcıoğlu’na tepki göstermişti.

Bunun üzerine dün yapılan İmar komisyonu üyelerinin seçimi esnasında Tevfik katırcıoğlu’nun isminin olup olmayacağı ise merak konusu olmuştu. Ancak gerek MHP gurubu tarafından yapılan toplantılar sonucu MHP kanadının Uğur Bestelci ismi üzerinde karara vardığı meclis kulislerine yansıdı. Ardından meclisin başlamasıyla Bestelci’nin isminin ortaya çıkması ise bu kulislerde söylenenleri doğrular nitelikteydi. Belediye Meclisinin 20. Gündem maddesi olan İmar komisyonu üyelerinin seçimleri esnasında Uğur Bestelci, Metin Kaya, Rasim Uyal, M. Yavuz, Salih Kurt yeni İmar Komisyonu üyeleri olarak seçildi. Bundan sonraki süreçte ise Uğur Bestelci’nin İmar komisyonu Başkanı olması da kesinleşmiş oldu.

“İMAR RANTİYESİNE DÖNÜŞTÜ”

Ancak Uğur Bestelci’nin ise geçtiğimiz bir çok belediye meclisi toplantısında Isparta Belediye meclisinin tek işinin imar rantiyesine döndürüldüğünü” iddia etmişti. Özellikle Isparta’nın imar ile ilgili alınacak kararlarına Bestelci’nin imza atacak olması bir taraftan önemli bir misyon olarak tartışılırken, diğer taraftan da büyük bir vebal olduğu söylentileri meclis salonunda sıkça konuşuldu.

KATIRCIOĞLU SESSİZLİĞİNİ KORUDU

Yapılan İmar komisyonu üyelikleri seçimlerinin öncesinde ve sonrasında oldukça sakin olduğun gözlenen Tevfik katırcıoğlu ise hiç bir şekilde yorum yapmamayı tercihp etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.