İmkan Var, Destek Yok!

Isparta’da sportif manada büyük bir potansiyel bulunduğunu belirten Milli Sporcu ve Muay Thai İl Temsilcisi Murat İşler, kentte spor adına birlik beraberlik çağrısı yaparak, şehrin ileri gelenlerini spora destek olmaya davet etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Aralık 2012 19:01
İmkan Var, Destek Yok!

Uluslar arası kulvarda elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Milli Sporcu Muay Thai İl Temsilcisi Murat İşler, Isparta’da sporun ve sporcunun sahipsiz kalmasını talihsizlik olarak nitelendirdi.
14 yaşında başladığı sporculuk hayatına 37 yaşında olmasına rağmen, hala dimdik ayakta olduğunu belirten Murat İşler, Isparta’da spora ve sporcuya destek verilmemesinden duyduğu rahatsızlığı sadece Ajans32’ye anlattı.

Muay Thai’de Türkiye 2.’liği ile WOF’ta 2011 -2012 yıllarında bir avrupa ve dünya şampiyonluğu, bir de dünya ikinciliği bulunan İşler, kendi imkanlarıyla bu başarıları elde ettiğini söyledi.

“HERKES, ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI”
Kentte belli başlı parmakla sayılan birkaç firmanın bulunduğu, bu firmaların spora destek sağladıklarını dile getiren Milli Sporcu İşler, şehirdeki diğer kuruluşların elini taşın altına koymaları gerektiğine dikkat çekti.

Isparta’da, siyasilerden esnaflara, işadamlarından kamu kurum ve kuruluşlarına kadar herkesin spor adına bir şey yapmaları gerektiğini savunan İşler, yalnızca kendisi için değil faaliyet gösteren tüm spor dallarına gereken önemin verilmesi gerektiğini savundu.

“ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN SPORA DESTEK ŞART(!)”
Çocuk ve gençlerin spora verilen destekle doğru orantılı olarak, kötü alışkanlardan kurtulabileceği, daha sağlıklı ve disiplinli bir yaşama kavuşabileceklerini kaydeden İşler, “Gençlerimizden endişeliyim. Yeni yetişen nesli, her geçen gün bir bir kaybediyoruz. Bu konuda bu ilde yaşayan her bireyi duyarlı olmaya davet ediyorum. Uyuşturucu kullanım yaşının 10’a düştüğü ülkemizde, çocuklarımız ne kadar spora teşvik edilirse Olimpiyatlarda hüsran yaşamaktan kurtulmuş oluruz” dedi.

SONUÇ OLARAK: ISPARTA KAYBEDİYOR…
‘Isparta’da sporcu da bir diğer sporcu arkadaşını sevmiyor’ diyen İşler, bu tür tartışmaların spor adına kentin tümüne mâl olduğunu vurguladı. Isparta’da bazı spor adamlarının birilerine peşkeş çektiğini ve hep öne çıkma çabalarında olduklarını iddia etti.

İşler, “İlimizde her daldan başarı lazım, Her daldan spora destek olunması gerekiyor, spor yapan herkesin elinden tutulması lazım. Ben Muay Thai İl Temsilcisi olarak, sadece uzman olduğum alanda değil, Isparta’da faaliyet gösterilen tüm spor branşlarını destekliyorum. Amatör Futbol takımı müsabakalarını izlemekten geri kalmıyorum. Gerçekten her alanda yetenekli binlerce gencimiz var. Bizim geri kaldığımız nokta, sadece bir kadememizin olmaması. Sporun desteklenmemesi ve sporcularımızın yol kat edememesi. Ama bilinmelidir ki; uluslar arası camiada da halka ulaşmanın en kolay yolu spor…” diyerek serzenişte bulundu.

“KORKMAYIN, ELİNİZE YAPIŞMAYIZ!”
‘Ispartalı işadamlarımız maalesef hayli duyarsız kalıyorlar’ diyen İşler, “Korkmayın elinize yapışmayız. Bu benim alanım için değil tüm sporculara destek verilmesi gerekiyor. Eğer destek vermezseniz, Davras Kayak Merkezi’nde olduğu gibi zenginliklerimiz kaderine terk ediliyor” ifadelerini kullandı.

“DEMEKKİ BİRŞEYLER YANLIŞ GİDİYOR(!)”
Geride bıraktığımız olimpiyatlarda Türkiye’nin elde ettiği başarıları öne süren İşler, Afrika’da insanlar yağan yağmur suyunu dinlendirip, ertesi günü ekmek banarak karınlarını zor doyuruyor. Ancak oradaki insanlar fakirliğin içinde bile birbirlerine sahip çıkmayı biliyorlar. Ve bu insanlar, olimpiyatlarda 12 altın madalya kazandı. Biz ise sadece 2 madalyada kaldık. Demek ki bir şeyler yanlış gidiyor. O insanlar böyle başarılar elde ederken, biz neden bunu başaramıyoruz. Eğirdir gibi bir potansiyele sahip şehrimizden neden uluslararası kulvarda yelkencimiz, yüzücümüz yok? Şarkikaraağaç ve Barla gibi yamaç paraşütü yapılabilecek bölgelerimiz ve imkanlarımız varken neden bu branşlarda sporcu yetiştiremiyoruz? Burada çuvaldızı Ispartalılara batırmak gerekiyor… Kusura bakmayın ama hiçbir ulusal takım bizim şehrimizde sahip olduğumuz kadar geniş alan ve imkanlara sahip değil… Ama onlarda, bizde olmayan birlik – beraberlik ve sahip çıkma güdüleri var. Umarım gelecekteki nesillerimiz, şanlı Türk bayrağımızı her alanda göndere çekerek bizi onurlandıracaklardır” diyerek sözlerini tamamladı.

Feti KILIÇ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.