İmparatorların Şehri'nde Anadolu Ve Balkan Ezgileri

Antalya Uluslararası Caz Festivali, imparatorların gizemli ve gözde şehri olarak tanımlanan Burdur'un Ağlasun İlçesi'ndeki Sagalassos Antik Kenti'ndeki konserle tamamlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2011 12:20
İmparatorların Şehri'nde Anadolu Ve Balkan Ezgileri

Uluslararası Antalya Caz Festivali etkinlikleri, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) organizasyon sponsorlarından olmasıyla Isparta ve Burdur'da da etkinlikleri süren Antalya Uluslararası Caz Festivali, imparatorların gizemli ve gözde şehri olarak tanımlanan Burdur'un Ağlasun İlçesi'ndeki Sagalassos Antik Kenti'ndeki konserle tamamlandı.

Tarihinde ilk kez caz konserine ev sahipliği yapan 2 bin 200 metre yüksekliğindeki antik kentteki konserde, Makedon, Yunanlı, Amerikalı ve Türk üyelerden oluşan grup New York Gypsy All Stars sahne aldı.

Antalya'da 20 Temmuz'da başlayan Uluslararası Caz Festivali etkinleri, Antalya, Burdur ve Isparta'nın kalkınma ajansı BAKA tarafından Isparta'nın Yalvaç İlçesi'ndeki Psidia Antiocheia ile Burdur'un Ağlasun İlçesi Sagalassos antik kentlerinde tamamlandı. Batı Akdeniz'de kalkınmanın ekonomik boyutunun yanında sosyal ve kültürel boyutuna da önem veren BAKA'nın sponsorluğunda Makedon, Yunanlı, Amerikalı ve Türk üyelerden kurulu grup New York Gypsy All Stars, Psidia'nın ardından Sagalassos'un Antoninler Çeşmesi'nde müzikseverlerle buluştu.

İmparatorların gizemli ve gözde şehri 2 bin 200 metre yükseklikteki Sagalassos Antik Kenti'nin tarihinde ilk kez caz konserine evsahipliği yaptığı etkinliği Burdur Vali Vekili Macit Dalkılıç, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Burdur Vali Yardımcıları Nadi Kılınçarslan, Halil Karbuz ve İhsan Selim Baydaş, Ağlasun Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Burdur Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ile yaklaşık 500 müziksever izledi.

Klarnette Türk-Makedon İsmail Lumanovski, kanunda Taner Pınarbaşı, vurmalı çalgılarda Engin Günaydın, bas gitarda '2010'un En İyi Latin Jazz Bas Gitaristi' unvanı bulunan Yunanlı Panagiotis Andreou ile klavyede besteci ve aranjör Amerikalı Jason Lindner'in seslendirdiği geleneksel Balkan çingene ve Anadolu ezgileri, izleyenleri coşturdu. İzleyenlerin tezahüratları karşısında iki parça daha seslendiren grubun konseri yaklaşık 2.5 saat sürdü.

Bu tip etkinliklerin ülkenin, bölgenin tanıtılmasına ve turizme çok büyük katkı sağladığını belirten protokol üyeleri, BAKA Burdur Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Candan, uzmanlar Tarık Börekçi, Mustafa Nalçacıoğlu ve H. İlhan İren'e Sagalassos'ta başarılı organizasyon için teşekkür etti. İzleyiciler, grup üyeleriyle birlikte fotoğraf çektirdi, çocuklarının tişörtlerini imzalattı.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.