İnan Deniz Aslan Gibiyiz!

Aralarında TGB, ADD, ÇYDD, CHP ve İşçi Partisi gibi çeşitli siyasi parti ve kitle örgütü temsilcileri idam edilmelerinin 42’nci yıl dönümünde Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı andı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Mayıs 2014 18:57
İnan Deniz Aslan Gibiyiz!

68 Kuşağının devrimci önderleri arasında yer alan ve 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idamlarının 42’nci yıldönümünde anıldı.

Halı Sarayı önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup kafeler caddesinden yürüyüş yaparak Bedesten arkası saat kulesi önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

Ellerinde deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın fotoğraflarını taşıyan grup, sık sık “İnan Deniz Aslan gibiyiz, Atatürk’ten Deniz’e tam bağımsız Türkiye” sloganları attı.



CHP İl Başkanı Vedat Şenol, ADD Şube Başkanı Batuhan Güldiken, İşçi Partisi yöneticileri ve çok sayıda gencin katıldığı anma etkinliğinde ADD Gençlik Kolları Yöneticisi Anıl Aybars Bağ bir açıklama yaptı.

Bağ açıklamasında “Bizler bundan tam 42 sene önce bugün yalnızca bedenlerini toprağa veren fakat fikirleri, mücadeleleri hala canlı olan, Yusuf'u Hüseyin'i Deniz'i anmak ve mücadelelerinden güç alarak çizdiğimiz yolda yılmadan yürüyeceğimize söz vermek için toplanmış bulunuyoruz. Herkes bilsin ki; onlar hala aramızdalar. Onlar bizim sıkılı yumruklarımızda, onlar bizim direncimizde, onlar bizim dilimizdeki her türküdedir. Onları, 6 Mayıs 1972 karanlığında öldürdüğünü sananlar, karanlığı parçalayıp bu ülkeyi aydınlık günlere kavuşturduğumuz zaman yanıldıklarını daha iyi anlayacaklar. Denizler; kapitalizme, yalanın egemenliğine, NATO'ya, 6.Filo'ya, sömürü düzenine, emperyalizme, faşizme karşı mücadele ettiler ve pişman olmadılar. Darağaçlarına yürürken bir an olsun gözlerini kırpmadılar ve son sözleri de mücadeleleri oldu. Bizler bugün onların anısında yaşamaktan, onların yolunda yürümekten onur duyuyoruz” dedi.



Açıklamada “Diktatörlüğe karşı direnmekten, Tam Bağımsız ve Demokratik bir Türkiye için mücadele etmekten, Atatürk genci olmaktan onur duyuyoruz.

Bu yüzden bizler hala on beşinde cephede düşen yiğitleriz; bizler hala Deniz, Yusuf, Hüseyin'iz, bizler hala Ethem, Abdullah, Ali İsmail'iz; bizler hala lise çağında katlettiğiniz Erdal'ız, Sami'yiz, Berkin'iz. Korkmuyoruz! Halkın düşmanları olduğu sürece mücadele edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.
Gençler açıklamanın ardından şiir ve müzik dinletisi yaptı.



Öte yandan Eğitim İş Isparta Şube Başkanı Levent Çakan’da yaptığı yazılı açıklama ile Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı.

Çakan yazılı açıklamasında “Denizlerin idamının ne anlama geldiği bugün Türkiye’de daha da anlam kazanıyor. Devrimci gençlik hareketinin o dönemde istediği: Emperyalistlerin tahakkümünden kurtulmuş, kendi halkının iradesiyle yönetilen bir Türkiye’dir. Yani “Tam Bağımsız ve Demokratik Türkiye”. Denizlerin idam kararıyla aslında idam fetvası verilen “Bağımsız Türkiye Özlemi”dir.

Eğitim-İş, 6 Mayıs 1972'de darağaçlarındaki son soluklarında bile “Tam bağımsız Türkiye” diye haykıran üç fidanın devrimci düşüncelerini ilk gün sıcaklığında yüreklerde, bilinçlerde ve vicdanlarda yaşatmaya devam edecektir. Onların sevdası bizim sevdamızdır” ifadelerini kullandı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum