İnepo’da Altınbaşak Başarısı!

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi İnepo’da Türkiye 2.’si ve 3.’sü oldu. Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi İnepo'da Türkiye ikincisi ve üçüncüsü oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2011 11:36
İnepo’da Altınbaşak Başarısı!

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi İnepo’da Türkiye 2.’si ve 3.’sü oldu.
Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi İnepo'da Türkiye ikincisi ve üçüncüsü oldu.

196 proje ile çeşitli kategorilerde yapılan İnepo Ulusal Çevre Proje Olimpiyatı'nda yarışmaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen İnepo Uluslararası
Çevre Yarışması'nın Türkiye Finali, İstanbul Büyükçekmece'deki Fatih Koleji'nde 9 ve 10 Nisan 2010’da gerçekleştirildi.

Bu yıl 54 ilden 683 proje başvurusunun yapıldığı yarışmada ön elemeleri geçen  50 ilköğretim 66 lise olmak üzere toplam 116 proje; çevre biyoloji, çevre kimya, çevre fizik, çevre sağlık, çevre sosyal olmak üzere 5 dalda yarıştı.

Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi Biyoloji Öğretmeni Cengiz Cibelik'in danışmanlığında “ÇEVRE KİRLİLİĞİNE NEDEN OLAN ISPARTA YAĞ GÜLÜ POSASININ TARIMDAKİ VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASI AMACIYLA KULLANILABİLİRLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI” projesi ile yarışmaya katılan Semiha Gültekin , Esra Özer gümüş madalya kazanarak Türkiye 2.'si oldu.

Ayrıca, fizik öğretmeni Osman Mutlu danışmanlığında “PAZAR ATIKLARININ SiLOLANIP YEM OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI” projesi ile yarışmaya katılan Mustafa Burak Ayhan bronz  madalya kazanarak Türkiye 3.'sü oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.