İngilizceyi Konuşarak Öğren

İdeal Dil Merkezi'nde İngilizceyi öğrenmede konuşarak öğren metodu öncelik taşıyor. Kurucu Müdürü Muhammet Günel, Isparta'da İngilizce sınavlarındaki başarı oranın düşük olmasının araştırılması gerektiği düşüncesinde.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2014 10:28
İngilizceyi Konuşarak Öğren

Emekli eğitimci Muhammet Günel'in kurucu müdürlüğünde hizmete giren İdeal Dil Merkezi, İngilizce öğretiminde konuşarak, pratik yaparak bu dilin daha kolay öğrenileceğini ortaya koyuyor.

RUSÇA KURSLARI BAŞLAYACAK
İngilizce öğrenmek isteyen herkese dil kursu verdiklerini belirten Günel, bunun yanında talep olması halinde başka dillerde Rusça, Fransızca, Almanca gibi kurslar açılacağını da söyledi. Öyle ki İdeal Dil Merkezi Rusça için kayıtları almaya başladı bile.

İlkokuldan üniversite öğrencilerine, hatta iş sahiplerine kadar İngilizce öğretimi sunduklarını belirten Günel, İthalat ihracat yapan firmaların yetkililerinin de kurslara geldiğini söyledi.

Günel, "Örneğin Somali'de iş yapan bir firma var. Ancak mağdur olmuş bu mağduriyetinden ötürü İngilizce kursuna geliyor. Doktor aracısız yurtdışında gezmek istiyor bunun için geliyor. Akademik kariyer yapmak için gelen var. Genellikle üniversite mezunları geliyor. Çünkü yüksek lisans ve doktora yapmaları için YDS'den belirli bir puan almaları gerekiyor" dedi.

İNGİLİZCE NEDEN ZOR ÖĞRENİLİYOR?
İngilizcenin Türkiye'de öğrenilmesi zor bir dil olduğunu öne süren Günel, "Bunun sebebi, yanlış eğitimde. Çünkü, İngilizce öğretilirken doğrudan gramer öğretimi veriyoruz. Oysa insanın doğası böyle değil. Bir çocuk ilk yaşlarında kendi ihtiyaçlarına göre anne, baba, mama, su gibi tek tek kelimeler öğrenerek konuşmaya başlar.

Sonra iki üç kelimeden oluşan cümleler kurmaya başlar. 'Anne su' diyen bir çocuğa, bu emir kipidir diyor musunuz? İngilizceyi öğretme politikası da böyle olmalı. Konuşmaya, pratik yapmaya yönelik olmalı. Pratik yapma imkanı sunduğunuzda İngilizce daha çok kolay öğrenilir. İdeal Dil Merkezi'nin farkı konuşma ve anlamaya yönelik bir model sunması. Dil bilgisi en sonda. Derse girerken öğretmen İngilizce günaydın diyor. İngilizce talimatlar veriyor. Tabi çocuğu da bu sayede konuşturuyor" bilgisini verdi.

ISPARTA'DA İNGİLİZCE BAŞARISI DÜŞÜK
Eğitimde öğretmen öğrenci arasındaki iletişimin önemine de değinen Günel, "Bu iletişim sağlıklıysa başarı gelir. Isparta'da sınavlarda ortalaması en düşük dallar matematik ve İngilizce. Bunu eğitimcilerin sorgulaması lazım. Demek ki İngilizce öğretimi yeterince doğru verilmiyor. Milli Eğitim Müdüründen, öğretmenine kadar İngilizcede puanların düşük olmasının sebebi araştırılmalı" diye konuştu.

HER BİR SEVİYE İÇİN EN AZ 120 SAAT
İngilizce öğrenimine başlangıç seviyesi denilen A1 seviyesi ile başlandığını aktaran Günel, "Bunun biraz ileri seviyesi A2, sonra B1 -B2, C1-C2 seviyeleri var. C1 ve C2 seviyesindeki kişi, nereye giderse gitsin kendini ifade edebilir. Ama bir A1 öğrencisi kendini ifade edemez. İngilizce öğrenmek isteyen birinin ortalama her seviye için en az 120 saat kurs görmesi gerekir. Bu eksikliğe göre daha çok saatlerle tamamlanabilir. Ama YDS'yi aşması için ilk üç seviyeyi mutlaka alması gerekir" bilgisini verdi.


KÜRESEL DÜNYADA İNGİLİZCE
BİLMEK ZORUNLULUK
Küresel dünyada İngilizce konuşmaya mecbur olduğumuzu belirten Günel, "Bugün dünyada ortak kullanılan dil İngilizce. Kendisi için insanlar bu dili öğrenmek zorunda. Dünyada olanları kıyaslama. öğrenme, takip etmek için bile İngilizceyi bilmesi gerekiyor" dedi.

YDS KURSU 16 HAZİRANDA BAŞYLIYOR
İdeal Dil Merkezi'nde şu anda ilkokulu grubu, A1 ve A2 gruplarının olduğunu belirten Günel, "16 Haziran'da YDS kursumuzu açıyoruz. Bunun için talepleri topluyoruz. Sınıflarımız en fazla 12 kişilik. Zaten gruplarda daha fazla kursiyer olmasını istemiyoruz. 15 kiden sonra yeni gruplar oluşturuyoruz. Öğrenim kadromuz üniversiteden. Kendini ispatlamış, tecrübeli bir kadroya sahibiz. Bu konuda da çok iddialıyız" şeklinde konuştu. Günel, okullarda İngilizce notları düşük olan öğrenciler içinde yazın seviye yükseltme kursları açacaklarını da sözlerine ekledi.

İdeal Dil Merkezi Kafeler Caddesi Kafe D’or üstünde hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum