İnşaat Başlamazsa İcraya Gidecek

Ticaret ve Kültür Merkezi'ne yönelik tartışmalar Belediye yönetimini harekete geçirdi. Başkan Günaydın'ın 1 hafta-10 güne kadar inşaata başlanmaması durumunda icra yoluyla AVM'deki işyerlerine el konulacağını bildirdiği öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2014 18:40
İnşaat Başlamazsa İcraya Gidecek

2006'da yapılan ihale sözleşmesi gereği Mart-2009'da tamamlanması gereken 50 bin m2'lik Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatının atıl kalması tepkilere neden oluyor. AK Parti Milletvekili Recep Özel ve İl Başkanı Osman Zabun'un konuya ilişkin değerlendirmeleri ve Belediye yönetimine yönelik eleştirisel açıklamaları etkisini gösterdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yüklenici firma Kadıahmetoğulları şirketi sahiplerini Isparta'ya çağırarak 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Günaydın'ın toplantıda müteahhit firma yetkililerine ultimatom verdiği öğrenildi.

Akdeniz muhabiri, önceki gün başkanlık makamında 2 saat süren toplantıya ilişkin detayları araştırdı. Belediye teknik elemanlarının da hazır bulunduğu toplantıda müteahhit firma temsilcilerine inşaatın devam etmemesindeki sorunlar ve aksaklıklar soruldu.

Belediye Başkanı Günaydın'ın ITKM inşaatının 1 hafta ya da 10 günlük süre içerisinde başlaması yönünde uyarıda bulunduğu aksi taktirde hukuki işlemlere başlanacağını bildirdiği öğrenildi. İnşaata başlanılıp, merkezin açılışa hazır hale getirilmemesi durumunda Belediyenin 30 milyonu geçen gecikme cezası, zeyilname ve diğer alacaklarının tahsili konusunda icra işlemi başlatacağı bildirildi. Başkan Günaydın'ın icra sürecinin başlamasından sonra ITKM'deki yüklenici tapusundaki işlerine el koyulacağı yönünde uyarıda bulunduğu da edinilen bilgiler arasında.

Müteahhit firma yetkililerinin ITKM'nin kiralama sürecine ilişkin sıkıntılardan bahsettiği de belirtildi. Toplantıda kiralayıcı şirketin ITKM'de büyük boyutlarda işyerleri olmaması yönünde sorunlar yaşadığı bilgisinin Başkan Günaydın'a aktarıldığı öğrenildi. Bu nedenle müteahhit firmanın Belediye yönetiminden yeni bir zeyilname (imar tadilatı) hazırlanarak küçük boyutlu işyerlerinin büyük hale getirilmesini istediği belirtildi.

Belediye Başkanı Günaydın'ın 4.zeyilname konusunda önce şantiye çalışmalarına başlanılması, sonra da kiralamak isteyen firma ve işyeri m2 bilgisinin Belediyeye sunulmasını istediği bildirildi. Yapılan toplantı sonucunda Kadıahmetoğulları firmasının 1 hafta 10 güne kadar Isparta'da şantiye çalışmalarına başlaması kararlaştırıldığı edinilen bilgiler arasında.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum