İnsan Değil, Yük Taşınıyor

İnsan Değil, Yük Taşınıyor

Yayınlanma:
İnsan Değil, Yük Taşınıyor

DDY 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, 2008 yılından beri tren seferlerinin kaldırıldığı Isparta’daki iki ayrı Tren Gar’ından yılın ilk 6 ayında toplam 75 bin tonluk yük taşımacılığı yapıldığını açıkladı.  Cumhuriyet tarihinin en eski ulaşım aracı olan Tren, Isparta için 9 yıldır hayal oldu. Zira, 2008 yılında kaldırılan Isparta – Haydarpaşa (İstanbul) ve Pamukkale Ekspresi (Isparta – Denizli) Ekspresi ile Isparta’dan Tren ile insan taşımacılığı yapılmıyor veya yapılamıyor.

BÖLGE MÜDÜRÜ SİVRİ; “TCDD ISPARTA GARI’NDA, 75 BİN TON YÜK TAŞINDI”
Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, yük trenlerinde 2017 yılının ilk 6 ayında toplam 75 bin ton yük taşındığı bildirildi.“ISPARTA’DA İKİ AYRI İSTASYONUMUZ VAR” Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, geçtiğimiz gün Valilik Göl Salonunda yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katıldı. Sivri, toplantıda Isparta’daki Tren konusundaki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Müdür Sivri açıklamasında; “Bilindiği gibi Isparta ilimizde Tren ile yolcu taşımacılığı yok. Ancak, Bölge Müdürlüğü olarak Isparta Merkez, Göltaş (Gümüşgün) olmak üzere iki ayrı istasyonumuzdan yük taşımacılığı yapıyoruz.

“6 AYDA YÜK TAŞIMACILIĞII YAPILDI”
Buna göre; 1 Ocak 2017 ila 30 Haziran 2017 tarihleri arasında yani bu yılın ilk altı aylık zaman sürecinde Göltaş diğer adıyla Gümüşgün İstasyonumuzdan 65 bin ton, Isparta Merkez istasyonumuzdan 10 bin ton olmak üzere toplam 75 bin ton yük taşımacılığı yapılmıştır.

“281. CADDEYE DEMİR YOLU İÇİN ÜST GEÇİT YAPILACAK”
Devlet Demiryolları 7. Bölge Müdürü Adem Sivri, Gül Sanayi Sitesinin arka bölümündeki 281. Cadde üzerinden geçen demiryolu için üst geçit yapılacağını ve projenin programa alındığını da sözlerine ekledi.

YÜKLERİN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ AĞAÇ ÜRÜNLERİNDEN OLUŞUYOR
Bu konuda edinilen bilgilere göre; Isparta’dan başka illere demir yolu ile yapılan yük taşımacılığında en çok Göltaş tarafından satışı yapılan sunta ve benzeri ağaç ürünlerinden oluştuğu belirtildi.    

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum