İnsan Hakkı En Kutsal Haktır

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Isparta Valiliği İnsan Hakları Kurulu Üyeleri Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 12:48
İnsan Hakkı En Kutsal Haktır

Ziyaret öncesinde Atatürk Anıtına çelenk sunan kurul üyeleri akabinde Kurul Başkanı ve Vali Yardımcısı Cengiz Ata başkanlığında Vali Oğuz’a ziyaret gerçekleştirdiler.

Vali Yardımcısı Ata; “Kurulumuza herhangi bir şikayet gelmedi”
Kurul olarak kendilerine herhangi bir şikâyet olmadığını belirten Kurul Başkanı ve Vali Yardımcısı Cengiz Ata; “Sayın Valim Isparta’mızda bütün gerekli olan yerlerde şikâyet ve dilek kutularımız bulunmakta, ancak bugüne kadar ne bu kutular vasıtasıyla ne de dilekçe ile müracaat vasıtasıyla bize herhangi bir başvuru olmamıştır. Biz bunu bir anlamda sevindirici olarak niteliyoruz. Beklide başka türlü düşündüğümüz takdirde vatandaşlarımızın bu konuda duyarsız olduğunu da söyleyebiliriz. Ama biz görevimiz gereği önceki yıllarda kurulumuza gelen şikayetleri gereğinin yapılması için ilgili yerlere bildirmek vasıtasıyla görevimizi yaptık” dedi.

Vali Oğuz; “İnsan hakkı en kutsal haktır”
İnsan hakkına riayet etmenin çok önemli olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise, insan haklarına riayet etmenin mukaddes olduğunu ifade etti.
Vali Oğuz konuşmasında; “İnsan hakkının bir kabaca tarifi var, birde derinliklerine inilerek yapılan bir tarifi var. İnsan hakkı bu manada düşünüldüğünde çok geniş manada ele alınmalıdır. Biz gönül kırmayı da, kalp kırmayı da insan hakkı sayan bir medeniyetin sahibiyiz. Büyüğüne öf bile demeyen ve küçüğüne sevgiyle yaklaşan bir medeniyetin sahibiyiz, bu manada insan hakkı bizim için en kutsal haktır.

Isparta’da temel insan hakları ihlali konusunda ciddi problemler yoktur. Özellikle kadına şiddet konusunda sıfır toleransla çalışmaktayız, bu konuda hiç tavizimiz yok. Biz bunu bir kuyumcu titizliğiyle inceliyor ve takibini yapıyoruz. Bunun güvenlik güçleri ve yargı mensupları tarafından sağlandığı gibi ondan daha öteye toplumsal bağımızı kuvvetlendiren ilkeler doğrultusunda hareket etmekteyiz.
Bu kurul çok önemli bir kuruldur, her türlü şikayetinizde, her türlü sıkıntınızda müracaat edebileceğiniz bir kuruldur” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum