İnsanlık Görevi

MHP Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Uçman Isparta da açlığa terk edilen sokak hayvanlarına sahip çıkarak, halkımızı bu duyarlılığı göstermeye davet etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2015 16:55
İnsanlık Görevi

MHP Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Uçman Hayvanları koruma konfederasyonu (HAYKON) kurucu kurul üyesi Timur Ugan ve diğer üyeler ile birlikte tabakhane mevkiinde bulunan sokak hayvanlarını besledi.

HAYKON kurucu kurul üyesi Ugan “hayvan severler ve konfederasyonumuz tarafından siyasiler ile sokak hayvanlarını besleme amaçlı başlatılan bu duyarlılığa Türkiye de ilk olarak Isparta MHP Milletvekili A.Adayı Hüseyin Uçman cevap verdi. Bu konuda Hüseyin Uçman’ın attığı ilk adımın devamını diğer siyasilerden de bekliyoruz” dedi
MHP Milletvekili aday adayı Hüseyin Uçman ise insanın Allah tarafından yaratılmış en şerefli ve değerli varlık olduğunu söyleyerek “bizler insan olarak yaratılmış tüm canlılara sahip çıkmalıyız” dedi.

Uçman sonrasında “Aciz durumdaki canlılara yardım etme hem kültürümüzün hem insanlığımızın bir görevidir. Ne yazık ki her gün yeni bir şiddet haberi ile karşılaşıyoruz. Atalarımız hayvanlara muamele konusunda şefkat ve merhametin en güzel örneğini vermişlerdir ilk hayvan hastanelerini açmışlar ve hayvan haklarını kanunlarla güvence altına almışlardır. Bizlerde şanlı atalarımızdan devraldığımız bu mirası en vicdani şekilde devam ettirme gayreti içindeyiz.

Bu bilinç ve sorumlulukla bugün burada besleme etkinliğine katılmış bulunmaktayız. Zaten bizler MHP partisi olarak muhtaç durumdaki tüm canlılara sahip çıkma gayreti içindeyiz. Bu konuda TBMM de Hayvan Haklarını Koruma Kanunu ile ilgili verdiğimiz mücadeleyi hayvan severler yakinen takip etmişlerdir.

Isparta Belediyesi Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Günaydın Bey ve ekibi de Isparta’mız da bu konuya oldukça duyarlı davranıyor ve sokak hayvanları ile ilgili projelerine devam etmektedirler.Zabıta birimimiz sokakta yaşamak zorunda bırakılan hayvanlarımızı gün aşırı besleyerek Türkiye’ye örnek olmuştur.

Çocuklarımıza Hayvan Sevgisini Aşılayalım
Böylesine aciz ağzı var dili yok bu canlılara yardım etme insanlık görevimizdir. Tüm Isparta halkını sokak hayvanlarına karşı duyarlı, şefkatli davranmaya davet ediyoruz.Ayrıca çocuklarımıza daha küçükken hayvan sevgisini aşılayıp onların merhametli bireyler olarak yetişmesini sağlayalım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum