İnsanlıktan Çıkmış Yaratıklar

Memur Sen Konfederasyonu İl Temseltici Osman Akçil, sert tepki gösterdi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Şubat 2015 09:15
İnsanlıktan Çıkmış Yaratıklar

Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan isimli üniversite öğrencisinin vahşice öldürülmesi üzerine Memur – Sen il temsilcisi ve Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Bu tür suç işleyen insanlıktan çıkmış yaratıklar, benzeri suça temayül edecek tüm sapıklara ibret olacak bir ceza ile hak ettiğini bulmalıdır.” dedi.

Akçil, "Geçtiğimiz gün Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan isimli Üniversite öğrencisinin vahşice ve hunharca öldürülmesi tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimiz Isparta’da da infiale neden olmuştur. Vahşi cinayete tepki gösteriyor ve şiddetle kınıyoruz. Bilindiği gibi, insanlar Allah (c.c)’ın yarattığı en mukaddes varlıklardır. Ancak, Allah’ın yarattığını unutup dünyada akla hayale gelmeyen işler yapmak da insanları bu defa hayvanlardan bile aşağı yaratıklar haline getirmektedir.Mersin ilimizin Tarsus İlçesinde bir üniversite öğrencimizin vahşice öldürülmesi tüm inananları da derinden üzmüştür. Bu tür suç işleyen insanlıktan çıkmış yaratıklar, benzeri suça temayül edecek tüm sapıklara ibret olacak bir ceza ile hak ettiğini bulmalıdır. Yargılandıktan sonra hukukun verebileceği en ağır ceza verilmelidir. Böylelikle, bu işe yeltenecek tüm sapık zihniyetli insanlara da bir ders olmalı. Bu caniler yargılanıp devlet eliyle yıllarca içeride beslenmemeli. İbretlik ceza verilmelidir. Yüce Dinimizde Allah (c.c) ‘bir insanı öldüren, tüm insanları öldürmüş gibi olur’ ayeti kerimesiyle bize bu konuda en açık mesajı vermektedir. Böylesine bir vahşette failler Türk Ceza Kanunu'nun öngördüğü en ağır yaptırımla cezalandırılmalıdır. Çünkü, bu ve bunun gibi canilerin insan haklarının en temeli olan yaşama hakkının kadınlarımızın, annelerimizin, ablalarımızın, sevdiklerimizin ellerinden alınmasını istemiyoruz. Hayatının baharında cinayete kurban giden Özgecan Aslan’a Allah’tan rahmet, acılı aileye ve tüm Türkiye’ye sabırlar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.