İnternet Kafeler Denetlendi

İnternet Kafeler Denetlendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Haziran 2016 12:07
İnternet Kafeler Denetlendi

Çocuk Şube Müdürlüğünce Isparta merkezindeki internet kafeler denetlendi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Çocuk Şube Müdürlüğünce ilimiz merkezindeki internet kafeler zaman zaman denetlenerek buralara küçük yaştaki çocuklarımızın gitmesini önlemek ve işyerlerinin yürürlükteki kanunlar ve mevzuata uygun şekilde faaliyet gösterip göstermedikleri kontrol edilmektedir.

Bu kapsamda geçtiğimiz gün il merkezinde faaliyet gösteren 27 adet İnternet Kafe Salonunun yapılan planlama ile 13:00-15:00 saatleri arasında denetimleri yapılmıştır.

Yapılan denetimlerde 2 internet kafe salonunun 18 yaş altındaki gençlerimizi salona aldıkları tespit edilerek toplam 438.00 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Buna göre Isparta Valiliğinin 2008/1 Sayılı “Isparta İlinde Bulunan Playstation Oynatan Yerler Hakkında Kararları” nın 4. Maddesine göre;
18 yaşından küçükler playstation ve elektronik oyun yerleri gibi açılması izne bağlı yerlere alınamazlar, çalıştırılamazlar.

Hükmü gereğince 18 yaşından küçüklerin bu tür oyun yerlerine girmeleri yasak olup, bahsi geçen kararlara uymayan işyerleri hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.