‘İnternet Sokaktan Farksız’ Projesi

Hüseyin Mektepli, ‘İnternet Sokaktan Farksız’ projesiyle, gençlere güvenli interneti kullandırmayı amaçlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2014 16:53
‘İnternet Sokaktan Farksız’ Projesi

Mektepli KMM’ye yaptığı açıklamada, oğlu Veli Mektepli ile birlikte hazırlamış olduğu ve 45 milyon 375 bin lira bütçesi bulunan, ‘İnternet Sokaktan Farksız’ projesinin, Avrupa Birliği (AB), Gençlik Programları Eylemi 1.2 projesi olduğunu anlattı.

Proje süresinin 7 ay olarak hazırlandığını ifade eden Mektepli, proje sahasının, Karamanlı, Antalya, Isparta, İtalya ve Polonya’dan oluştuğunu belirtti.

Avrupa Birliği Projelerine, 15 – 30 yaş aralığındaki gençlerin dahil olabileceğine işaret eden Hüseyin Mektepli, “Gençlerimiz bu proje ile bir Avrupa Birliği ülkesinde hiçbir ücret ödemeden, 1 hafta ile 1 yıl arasında kalabilir. Bu süre içerisinde eğitim alıp, karşılıklı kültürel alış-veriş içerisinde bulunabilir. Bu programlara katılmak isteyenlerin tek yapmaları gereken, istekli olmaları ve Avrupa Birliği programlarını takip etmeleridir” dedi.

Proje sorumlusu Veli Mektepli, projenin temel hedefinin, Avrupalı ortaklarla bilgi alışverişinde bulunulması ve ilköğretim çağındaki gençlere, doğru ve güvenli internet kullanımı alışkanlığının kazandırılması olduğunu anlatarak şöyle söyledi:

“İnternet Sokaktan Farksız’ projesi kapsamında, yapılan ortak faaliyetlerle gençlerin bir amaç etrafında bir araya gelerek, bilgisayarın ve internetin güvenli kullanımı konusunda bilinçlendirilme faaliyetinde bulunuldu. Projemiz sayesinde, İtalyan ve Polonyalı ortaklarımızla bilgi teknolojileri ve internetin doğru kullanımı konusunda karşılıklı bilgi alış verişinde bulunduk. Yapılan sportif ve sosyal faaliyetler, özellikle Avrupa Birliği’nde sosyal uyumu güçlendirmek amacıyla biz gençler arasında sevgi, doğruluk, yardım severlik ve hoşgörü gibi değerleri güçlendirdi. Böylelikle, karşılıklı ön yargılarımız da kırılmış oldu.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.