İnternet Sokaktan Farksız Projesi

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün AB desteğiyle yürüttüğü, "İnternet Sokaktan Farksız" projesi kapsamında hazırlanan "Polis Amca Bilgisayar Sınıfı" açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mart 2012 09:02
İnternet Sokaktan Farksız Projesi

Isparta Emniyet Müdürlüğü'nün AB desteğiyle yürüttüğü, "İnternet Sokaktan Farksız" projesi kapsamında hazırlanan "Polis Amca Bilgisayar Sınıfı" açıldı.

Proje kapsamında Nazmi Toker İlköğretim Okulu'nda hazırlanan, "Polis Amca Bilgisayar Sınıfı"nın açılışını Vali Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ve Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner yaptı.

Vali Oğuz, açılışta yaptığı konuşmada, projenin Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlandığını ve internetin zararlı ortamındaki tehlikelerine karşı polisin kontrolü sağlaması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Projenin ilköğretim çağındaki öğrencilerin internet ortamındaki tehlikelerden korunma yolları üzerine hazırlanmış ciddi bir çalışma olduğunu vurgulayan Oğuz, "Çok çalışılmış ve iyi sonuçlar elde edileceği kanaatindeyim. Isparta'da hazırlanan bu projenin ülkemizde, hatta yabancı ülkelerde de kullanılacağını düşünüyorum" dedi.

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ise Avrupa Birliği tarafından kabul gören projelerinin, polisin sosyal sorumluluk anlayışı kapsamında hazırlandığını söyledi.

Projenin güvenli internet kullanımını yaygın hale getirmeyi amaçladığını belirten Gürkan, toplumsal yapıda oluşan hızlı değişimin, sosyal yapıyı dengeleyerek hizmet üreten kamu kurumlarının da kendilerini revize etmesini, enformatik hale dönüşmesini zorunlu hale getirdiğini vurguladı.

Gürkan, Türkiye'nin son yıllarda bilişim ve iletişim alanında geliştirdiği teknolojik buluş ve yatırımlar ile özellikle küresel çok uluslu oluşumların güvenli yatırım ve uygun pazarı konumuna geldiğini ifade etti.

Proje kapsamında sınıfta güvenli internet kullanımının anlatılacağını dile getiren Gürkan, bu sırada çocuklara cazip gelebilecek, eğitici özellik taşıyan filmlerin gösterileceğini, çocukların daha çabuk öğrenmeleri ve sıkılmamaları için eğitimlerin "oyun tadında" olacağını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.