İnternet'te Dolandırıcılık Yapan Şahısa Suçüstü !

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden satılık oto ilanı vererek vatandaşları dolandıran A. Ö. isimli kişiyi suçüstü yakaladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2011 15:36
İnternet'te Dolandırıcılık Yapan Şahısa Suçüstü !

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden satılık oto ilanı vererek vatandaşları dolandıran A. Ö. isimli kişiyi suçüstü yakaladı. Şahsın, Türkiye'nin değişik illerinden birçok kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı ve 23 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydı olduğu tespit edildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

A. Ö. 'nün, internet üzerinden sözde satılık oto ilanı vererek vatandaşlardan kaparo alıp dolandırdığı ve paraları çekerken de ATM kameralarına yakalanmamak için orada bulunan vatandaşlardan sözde ayağında sorun varmış ve bu yüzden yürüyemiyormuş gibi yardım isteyerek paraları çektirdiği tespit edildi.

KENDİSİNE SAKAT SÜSÜ VERİP PARAYI BAŞKALARINA ÇEKTİRİYOR

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, durumundan şüphelendiği 34 HKH 51 plakalı otoyu takibe aldı. Araç içindeki şahsın, Kipa Alışveriş Merkezi yanında bulunan ATM cihazlarına yanaşarak kendisine sakat süsü verip yoldan geçen vatandaşlardan yardım isteyerek T. C kimlik numarası adına yatırılan parayı ATM cihazından çekip kendisine vermesi yönünde istekte bulunduğu görülmesi üzerine A. Ö. isimli şahsın yanına gidilerek kimlik incelemesi yapıldı. Şahsın, 23 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydının olduğu ve ayaklarında her hangi bir sorunun olmadığı görüldü.

Şahsın, ATM cihazındaki kamera görüntülerine yakalanmamak için başka vatandaşları kullandığı düşünülerek, çektirmek istediği hesap hareketleri incelemeye alındı. Bunun üzerine çok sayıda değişik illerden değişik kişilerce hesaba para yatırıldığının tespit edilmesi üzerine, parayı yatıran vatandaşların telefon numaralarına ulaşılarak bu hesaba neden para yatırdıkları soruldu. Vatandaşların, sahibinden. com isimli internet sitesinde satılık ilanı bulunan otonun sahibini aradıklarını ve aralarında anlaştıktan sonra bu hesaba istediği kadar kaparo yatırdıkları, ancak daha sonra şahsa ulaşamayarak dolandırıldıklarını, bu konuda emniyet ve savcılıklara suç duyurusunda bulundukları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.