Irak’tan İşbirliği Ziyareti

Irak’tan İşbirliği Ziyareti

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Şubat 2015 12:06
Irak’tan İşbirliği Ziyareti

Irak Ticaret Ateşe Yardımcısı Read Kashi Alanı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu.

Irak Büyükelçiliği Ticaret Ateşe Yardımcısı Read Kashi Alanı, elçilik çalışanlarıyla Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulundu. Ziyarette ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik hazır bulundu. Isparta ile karşılıklı işbirliği ve ticaret yapmak istediklerini belirten Ticaret Ateşe Yardımcısı Alanı, “Irak sizler için önemli bir pazar, bu pazarı değerlendirmenizi isteriz.”dedi. Alanı, Irak’dan Havayollarına ait uçakların Antalya Havalimanına indiğini belirerek, 4 adet yapılan seferin birini Isparta Havalimanına kaydırmak istediklerini anlattı. Ticari ve turistik anlamda, Isparta ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Alanı, “Zaten Irak ile ticaret yapan Ispartalı firmalar var. Irak’ta Türkler çok kolay yatırım yapabilirdi. Bürokratik açıdan hiçbir zorluk yaşamazlar. “dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Metin Çelik de Isparta’nın ekonomik ve ticari yapısından bahsetti. Irak ile ticaret yaptıklarını belirten Çelik,”Biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak Irak’a ticari bir gezi düzenledik ve meyvelerini alıyoruz. İhracat yapan firmalarımız var. Orada inşaat firmaları kuran şirketlerimiz var. Ticari ilişkilerimizi geliştirmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Ispartamız her açıdan Irak ile ticarete yatkın bir il. Bunu değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ziyaretlerinizden dolayı da teşekkür ederim.”dedi.

Ardından Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ve Irak Büyükelçiliği işbirliğinde önümüzdeki günlerde Ispartalı işadamlarıyla bir toplantı yapılmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.