İran Büyükelçisinden Teşekkür

İran İslam Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği’nin düzenlediği İran’ın Milli Günü resepsiyonunda ITSO Başkanı Kaçıkoç ve Büyükelçi Hosseinpour’un samimi görüntüleri dikkat çekti.

Yayınlanma:
İran Büyükelçisinden Teşekkür

Göreve geldiği günden bu yana İslam ülkeleriyle ticareti geliştirmeye özen gösteren Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, İran İslam Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği’nin düzenlediği resepsiyonun özel davetlileri arasında idi. İran’ın milli günü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda Büyükelçi Bahman Hosseinpour ITSO Başkanı Kaçıkoç’a özel ilgi gösterdi.

İran Milli Günü dolayısıyla Swissotel'de resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çok sayıda milletvekili ile bazı ülkelerin büyükelçi ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Davetlileri, İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpour karşıladı.

Ispartalı işadamlarının İran’la iş bağlantılarının son yıllarda güçlendiğini belirten Kaçıkoç, “Biz İran’a önem gösteriyoruz. Oradan işadamlarını davet ettik bizler gittik geldik ve ticaretimiz güçlendi. İhracatta son 3 yılda 4-5 kat artış var bu bizim için önemli. İslam ülkeleriyle ticaret yapmak ve ortak adımlar atmak için elimizden geleni yaptık.

Büyükelçilerimizi Isparta’ya davet ettik samimiyetimizi ve ciddiyetimizi gördüler, kendilerine de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.
Türkiye’de Büyükelçilik döneminin sonuna gelen Büyükelçi Hosseinpour ise, ITSO Başkanı Kaçıkoç’a iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkısının önemli olduğunu belirterek, verdiği destek ve sağladığı işbirliği nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.