İran'da Çanak Antenler imha edildi

İran polisi kullanımı yasak olan uydu antenlerini ve uydu alıcılarını sokakta halkın içerisinde tankla ezerek imha etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2013 16:36
İran'da Çanak Antenler imha edildi

Uydu anteni kullanım ve satımının yasak olduğu İran'da, polis topladığı yüzlerce uydu çanağı ve alıcısını tankla ezerek imha etti.

Ülke basında yer alan habere göre, Şiraz kenti polisi topladığı yaklaşık 800 uydu alıcı ve çanağını şehrin işler caddelerinden birinde imha etti. Polisin imha için kullandığı yöntem ise ilgiyle karşılandı. Polis topladığı çanakları tank ve iş makinesiyle ezerek kullanılmaz hale getirdi.

"ATEŞİ EVİNİZDEN UZAKLAŞTIRIN"
Toplanan çanakların üzerinde polisin yazdığı 'Ateşi evinizden uzaklaştırın', 'Uydu dizileri hayasızlığı yayıyor', 'Ölüm olsun Amerika'ya' ve 'Ölüm olsun İngiltere'ye' gibi sloganlar dikkat çekti. İran'da yasak olmasına rağmen yabancı ülke kanallarını izlemek için çanak antenleri sık kullanılıyor. Polis, çanakları toplamak için zaman zaman evlere baskın düzenliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya