İranlılar Memnun Ayrıldı

ITSO’nun misafiri olan İran Hamadan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ile beraberindekiler ilimizde sanayi tesislerini gezerek, ortak yapılabilecek işbirliği olanaklarının rapor ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2012 17:41
İranlılar Memnun Ayrıldı

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın misafirleri olan İran Hamadan Şehri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mr Sm Mousavi ile Başkan Yardımcısı Alireza Zerai, Genel Sekreter Vait Borghei ve Dış İlişkiler Sorumlusu Mojtoba Rostami ile birlikte Isparta’ya gelen 4 kişilik grubu Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç ile yöneticileri misafir etti.

İran heyetiyle yakından ilgilenen ITSO yöneticileri, misafirlere sanayi tesislerini gezdirdiler. İki ilin ekonomik değerleri ile işbirliği olanaklarının görüşüldüğü ziyaretlerde İranlılar hafta sonu ITSO’da birebir görüşmeler yaparak isteklerini anlattılar. Isparta’nın kendileri için önemli bir yere sahip olduğunu belirten İran Hamadan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mousavi, “İran’da Türk ibaresi bulunan malların satışı çok kolaydır, burada da birlikte iş yapabileceğimiz önemli alanlar var. Biz Isparta ile işbirliği yapmak fikrinde gayet ciddiyiz. Örneğin, Odamızda Bir Isparta Masası kurduk, buraya geldiğimiz de gördük ki burada da Hamadan Masası oluşturulmuş. Bu bizleri ziyadesiyle memnun etti. “dedi.

SANAYİ TESİSLERİNİ GEZDİLER
Organize Sanayi Bölgesi’nde mobilya, orman ürünleri, et entegre tesisleri, yem ve teksil firmalarını gezerek bilgiler alan İran heyeti buradaki üretim tesislerine hayran kaldılar. Kalorifer kazanları ve radyatör imalatı yapan tesisleri ile inşaat firmalarını da gezen Hamadan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mousavi ve beraberindeki heyet Isparta ile işbirliği olanaklarının fazla olduğunu söyledi.

ITSO yöneticilerinin eşlik ettiği İran heyeti Yalvaç, Gelendost ve Eğirdir İlçelerindeki tesisleri de gezerek burada firma yöneticileriyle görüşmeler yaptılar. Yalvaç ve Gelendost İlçelerinde İran heyetini Belediye Başkanları misafir etti.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, hafta sonu İran heyetiyle Ispartalı sanayicilerin buluşmasını sağladı. Özellikle istedikleri sektör temsilcilerinin bulunduğu ikili görüşme toplantılarını not eden İran heyeti Isparta’ya tekrar geldiklerinde ortaklık imzası atmak istediklerini söylediler.
ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Vali Memduh Oğuz da katılımıyla İran heyetine bir yemek verdi. Yemeğe ITSO yöneticileri, Rektörlük temsilcileri, daire müdürleri katıldı.

Isparta’dan çok memnun ayrıldıklarını belirten İran Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mousavi, özellikle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç başta olmak üzere kendiriyle yakından ilgilenen yöneticilere ve işadamlarına teşekkür ettiler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum