İrfan Bakır Atanamayan Öğretmenleri Sordu

İrfan Bakır Atanamayan Öğretmenleri Sordu

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Şubat 2018 14:37
İrfan Bakır Atanamayan Öğretmenleri Sordu

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, TBMM’ye Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle sunduğu soru önergesinde Atanamayan Öğretmenleri gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması talebiyle yazılı soru önergesi sundu.

Atanamayan Öğretmenlerin durumunu gündeme getiren Bakır, “Atanamayan öğretmenler sorunu ülkemizde adeta kanayan bir yara gibi gündemi meşgul etmeye devam etmektedir. Yapılan atamalar yetersiz kalmakta, ataması yapılmayan öğretmen adayları bitmek bilmeyen bir çaresizliğin içine itilmektedir. Bugün ülkemizde sayıları yaklaşık olarak 400 bini geçen ve atanamayan öğretmenlerimiz bir an önce atamalarının yapılmasını beklemektedir. 2013 yılında 50 bin, 2014 yılında 55 bin, 2015 yılında 67 bin, 2016 yılında 35 bin, 2017 yılında yaklaşık 40 bin öğretmenin ataması yapılmış ve 2018 yılı için 25 bin kişilik öğretmen ataması yapılması öngörülmüştür” dedi.

Bakır, “Yaklaşık 109 bin öğretmen açığı varken ve atama bekleyen öğretmen sayısı 400 bini geçmişken yapılması planlanan 25 bin kişilik atama sayısı son derece yetersiz kalmaktadır” ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Bakır, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a şu soruları yöneltti;

Ülkemizde 2003 – 2017 döneminde yıllar itibariyle ataması yapılan öğretmenlerin branşlar itibariyle dağılımı nasıldır?

Okullarımızda hangi branşlarda öğretmen açığı bulunmaktadır?

2018 yılı için öngörülen atanacak öğretmen sayısının yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.