İrfan Bakır O Konuyu Başbakan'a Sordu

İrfan Bakır O Konuyu Başbakan'a Sordu

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2018 09:58
İrfan Bakır O Konuyu Başbakan'a Sordu

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, dört mevsim kaya tırmanışı ve kamp alanı olarak önemli bir konuma sahip olan Dedegöl ve Kuzukulağı Yaylasında maden arama ruhsatlandırması ile ilgili konuda TBMM'ye Başbakan Binali Yıldırım'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi sundu.

Milletvekili İrfan Bakır, "Isparta’daki Dedegöl Dağı ve Kuzukulağı Yaylası dört mevsim kaya tırmanışı ve kamp alanı olarak önemli bir konuma sahip. Her derecede tırmanış rotası bulunan bölge, 2001 yılında dünya dağcılık literatürüne girdi. Tırmanışçıların rehber kitabı Parois De Legende’te kaya tırmanışı için en önemli 19 bölge arasında gösterildi. Ünlü tırmanışçı Michel Piola’ da burayı dünyanın en iyi beş tırmanış bölgesi arasında gösterdi.

Isparta ilini dünyaya açan Dedegöl Dağı ve Kuzukulağı Yaylası’nda yapılan etkinlikler eko-turizm yolu ile Isparta ve civar köylerinin ekonomisi ve kırsal kalkınmasına da ciddi katkı sunmaktadır. Ancak geçtiğimiz aylarda bu alanda maden arama izni verilmiştir. 100 Hektarlık alanda yapılacak maden araması, tırmanış sporundaki geleceği olarak görülen bu alanı yok edecektir" dedi.

İŞTE CEVAP BEKLEYEN SORULAR

1- Bölgede yapılacak maden çalışması ne kadarlık bir alanı kapsamaktadır?

2- Maden arama izninin ardından bölgeden alınan numunelerin sonucu ne olmuştur?

3- Dedegöl Dağı ve Kuzukulağı Yaylası için maden araması izni verilmeden önce bölgenin doğal SİT alanı olup olmadığı yönünde herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

4- Bölgenin Milli Parklar sınırları içine alınmasıyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge ekipleri ile yapılan çalışma sonucu hazırlanan raporla birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na yapılan başvuru sonucu ne olmuştur?

5- Bölgede Türkiye’nin en derin dördüncü büyük mağarası olan Kuyukule Mağrası ve su kaynakları bulunmaktadır. Burada yapılması planlanan maden çalışması Kuyukule Mağrası’nı da kapsamakta mıdır?

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum