İş Adamlarının İlk Duruşması

İş Adamlarının İlk Duruşması

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2017 15:37
İş Adamlarının İlk Duruşması

ISPARTA - Isparta'da 14 Ekim 2016'da yapılan operasyonla iş dünyasından önemli isimler gözaltına alınarak, tutuklanmıştı. Haklarında Isparta Cumhuriyet Savcılığı tarafından gözaltı kararı çıkarılan 24 işadamından 14'ü gözaltına alınmıştı. Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin operasyonunda örgüt üyesi oldukları ve örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla IYAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol'da gözaltına alınanlar arasında yer almıştı.

EŞ ZAMANLI OPERASYON
FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Isparta kent merkezinde örgüte finansal destek sağladığı iddia edilen işadamlarına yönelik çalışma kapsamında yapılan operasyonla o tarihte, 14 işadamı gözaltına alınmış, 10 işadamı ise adreslerinde bulunamamıştı. Gözaltına alınan ve 'FETÖ'ye Üye olmak ve örgüte finans sağlamak' ile suçlanan şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'nde ki ilk ifadelerinin ardından tutuklanmışlardı.

TUTUKLANDILAR
Isparta Merkezli Operasyonda Gözaltına alınan isimler, IYAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol ile birlikte Bozal Otomotiv'in sahibi Melih Bozal,  ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kabalak, İrfando Dondurma Fabrikası sabihi İrfan Boztepe, Özgemlik Gıda- Dr. Pizza ortağı, Sedat Öz, Balaban Emlak sahibi Şahin Balaban, Şevik İnşaat sahibi İsmail Şevik, Mehmet Ali Işık, Murat Gıda ortağı Murat Karatuğ, Murat Gıda ortağı Mustafa Karatuğ, Saha Otomotiv- Dr. Pizza ortağı Hasan Telli, Estaş İnşaat sahibi Muhammed Serdar Taştekin ve Gül Atılımı PVC sahibi Mustafa Yaşar Sarman ve emekli öğretmen Kemal Kuybulu'dan oluşurken, İlk ifadelerin ardından Ahmet Kabalak, geçtiğimiz günlerde ise Sedat Öz tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldular. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.