İş Dünyası Kayıtsız Kalmayacak

İş Dünyası Kayıtsız Kalmayacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2016 11:51
İş Dünyası Kayıtsız Kalmayacak

Süleyman Demirel Üniversitesi ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan ve koordinatörlüğünü Burdur Mehmet Akif Ersoy Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın yaptığı  ‘İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor’ Avrupa Birliği Projesinin tanıtımı Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Proje ile kayıt dışı istihdamın önlenmesi adına önemli bilinçlendirme çalışmaları yapılarak Isparta’nın tüm Türkiye’ye örnek olması hedefleniyor.

 ITSO’da yapılan toplantıda, SDÜ Rektörü Prof Dr. İlker Çarıkçı, Burdur Mehmet Akif Ersoy Rektörü Prof Dr. Adem Korkmaz ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen hazır bulundu.

ITSO Başkanı Başdeğirmen, 2013 yılında hazırlıkları başlayan projenin hayata geçmesinden duyduğunu memnuniyeti dile getirdi.

Başdeğirmen, “Projemiz aslında ilimiz ve ülkemiz için çok önemli. Kayıtdışı istihdamın önlenmesi hedefleniyor. Rektörlerimizle birlikte projeyi  yapmak için başlıyoruz. Projemiz istihdamdaki kayıtsız kişilerin kayıt altına alınması adına bilinçlendirme projesi. Hem devletimiz hem çalışanları ilgilendiren önemli bir proje. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız’ın AB Fonlarından desteklediği ve SDÜ ortaklığında yapılan bir proje. Projenin Koordinatörlüğü de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz yapacak. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili Türkiye’nin önünü açacak bir proje. Üniversite sanayi işbirliğinde her zaman yanımızda olan ve birçok önemli projeye imza attığımız rektörlerimize de teşekkür ediyorum.”dedi. 

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Çarıkçı’da “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörümüz Adem Bey ve şahsım ve üniversitem Ticaret ve Sanayi Odamızda birçok çalışma yaptık. Burayı okul olarak görüyoruz. Burada yaptığımız çalışmaların meyvelerini her zaman aldık. Projemizle de  İş dünyasının kayıt dışı istihdamla ilgili mücadelede bilincini artırmayı hedefliyoruz. Aslında Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte tüm iş dünyası projemize ortak. Uzun süreli bir bilinçlendirme projesi olacak. Sayın Başkanımız ve Burdur MAKÜ Rektörümüze teşekkür ediyorum.”diye konuştu.  

 Projenin Koordinatörlüğünü yürüten MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Temelini 2013 yılında attığımız bir projenin yürütülmesinin başlattık.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın AB Fonları çerçevesinde açmış olduğu bir proje çalışması idi. Projeye başladıktan sonra bitirmek de önemli. Projemizi SDÜ ve Ticaret ve Sanayi Odamız ve oluşturduk ve kabul edildi. Ülkemizin ekonomisi ve sosyal sisteminin problemlerinin en önemlileri arasında kayıt dışı istihdam yer alıyor. Bütün çabalara rağmen Yüzde 30’un altına indiremedik. Projemizle bu sorunu çözmeyi hedefliyoruz. “şeklinde konuştu.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.