İş Hayatında Kadınlarımızı Daha Fazla Görmek İstiyoruz

ITSO Başkanı Başdeğirmen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, kadınların ev hayatındaki başarılarını iş hayatına da taşımaları gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2014 14:21
İş Hayatında Kadınlarımızı Daha Fazla Görmek İstiyoruz

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında kadınların önemine değinen Başdeğirmen, “Kadının toplum içerisindeki yeri ve önemi azımsanmayacak kadar büyüktür. Kaldı ki toplumları, nesilleri meydana getiren, büyük dünya liderlerini, büyüten, eğiten, topluma kazandıran, sağlıklı, huzurlu ve bilgili bir neslin yetişmesinde en önemli kişidir. “dedi.

İş dünyasında başarılı ve ekonomide güçlü olmak için kadınlara daha çok fırsat verilmesi gerektiğine dikkat çeken Başdeğirmen şöyle devam etti:
“Son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle de kadınlarımızın haklarının korunması sağlanmaya başlanmıştır. Bizlerde bireyler olarak, kadınlarımızı eğitim, iş, siyaset ve sosyal yaşantılarında destekleyerek, katkıda bulunmalıyız. Bu gün ülkemizde kadınlarımızın, gerek iş hayatında gerekse de siyasette yeterli olmasa da oldukça mesafe kat ettiğini görüyoruz. Kadın, herşeyden önce annedir, şefkatin, güzelliğin, sevginin, cesaretin, mücadelenin, emeğin, saygının, cefakârlığın adıdır. İnanıyorum ki, artık, kadınların başarılarını daha sık göreceğiz.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın ekibini oluştururken meslek komitelerimizde kadınlarımıza başkanlıklar dahil önemli görevler verdik. Girişimcilik kurslarımızda kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaptık, kadınlarımızın iş hayatında daha fazla yer almasını istiyoruz ve bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Bu vesile ile Peygamberimizin ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ sözünün muhatabı olan doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.