İş Kazaları Seri Cinayet Halini Aldı

İstanbul Mecidiyeköy'de 36 katlı rezidans inşaatının 32. katından yere çakılan asansörde 10 işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Türk-iş İl Temsilcisi Sadık Kaya “Ülkemizde madenler ve inşaatlar adeta ölüm tuzakları halinde çalıştırılmaktadır” dedi.

Yayınlanma:
İş Kazaları Seri Cinayet Halini Aldı

Uluslararası Çalışma örgütü ILO’nun inşaat işkolunda işçi sağlığı ve güvenliği için alınması gereken tedbirleri içeren 167 Sayılı sözleşmesini Türkiye bugüne kadar imzalanmadığına dikkat çeken Kaya “24 saat çalışma izni verilen, 21 taşeron firmaya bağlı yüzlerce işçinin uluslararası iş güvenliği normları dikkate alınmadan adeta köle gibi çalıştınldıklan bu olay sonrası bir kez daha belli olmuştur” diye konuştu.

Konuşmasına şu şekilde devam eden Kaya “Türkiye iş kazaları, daha doğrusu cinayetlerinde Avrupa ülkeleri arasında birinci,dünva’da ise El Salvador ve Cezayir'den sonra 3. sıradadır. Bu acı ve ibretlik bir tablodur.Hiç kimse kalkıp da ‘“Bu ölümler bu işlerin fıtratında var* dememelidir” dedi.

2014 yılının ilk 8 ayında 1280 emekçinin iş kazasında hayatını kaybettiğine değinen Kaya. “Bu 8 aydaki can kayıplan şöyledir: Ocak 97, Şubat 82, Mart 122, Nisan 121, Mayıs 417, Haziran i46, Temmuz 127 ve Ağustos 158'dir.

Ülkemizde kitlesel cinayet halini alan iş kazalarının bir an önce önlenmesi için gerekli tedbirierin alınması, denetimlerin sıklaştırılması artık kaçınılmaz olmuştur. Bizler burada yaşamını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailelerinin acılarını yürekten paylaşıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum