‘İş Kulübü’ Hayata Geçiyor

‘İş Kulübü’ Hayata Geçiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Mart 2018 10:37
‘İş Kulübü’ Hayata Geçiyor

İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, şu anda aralarında Isparta’nın da bulunduğu 11 ilde pilot uygulama olarak başlayan ‘İş Kulübü Projesi’ ile özellikle dezavantajlı konumda bulunan işsizlerin hedef alındığını bildirdi.

Söz konusu projeyi Isparta’da en kısa zamanda hayata geçireceklerini ve bunun için İl Müdürlüğü binası içinde bir birim oluşturacaklarını ifade eden Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İşkur olarak vatandaşlarımızın iş bulması konusunda destek olmaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda, vatandaşlarımıza iş ve meslek danışmanlığı konusunda hizmet sunuyoruz. 

“İŞ KULÜPLERİ PROJESİNDE 

ORTAK AKIL İLE ÇÖZÜM ÜRETİLECEK” 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, 2010 yılına kadar tüm ülke genelini kapsayacak şekilde ‘İŞKUR İş Kulüpleri Projesi’ başlatıyor. Bu proje kapsamında istihdam ve işsizlik konusunda ortak akılla çözümler üretmeye ve yeni modeller hayata geçirmeye önem verilecek. Proje ile büyüme oranlarının istihdama aynı şekilde yansımasını sağlamayı hedefleniyor. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan ‘Milli İstihdam Seferberliği’ kapsamında ülke genelinde bir milyonun üzerinde, ilimizde ise 2017 yılında 398’i kamuda, 3 bin 726’sı özel sektörde olmak üzere toplam 4 bin 124 kişiye istihdam sağlandı. 

“ISPARTA PİLOT İL 

SEÇİLEN 11 İLDEN BİRİSİ” 

Bu istihdam seferberliği kadın, genç ve engellileri önceleyerek devam etmesi konusunda yeni aksiyonlar, programlar, uygulamalar geliştirmek için çaba içindeyiz. 2020 yılına kadar 81 ilde uygulanması hedeflenen ‘İş Kulüpleri Projesi’, şuan 11 ilde pilot olarak uygulanırken, bu illerden biri de Isparta oldu. Kadınlar, uzun süreli işsizler, gençler, engelliler, sosyal yardım yararlanıcıları, Suriyeliler gibi dezavantajlı grupta yer alan kişilere yönelik hazırlanan proje ile iş arama becerisini arttıracak uygulamalar, iş arama kanalları hakkında bilgilendirme, cv oluşturma, örnek mülakat çalışmaları, İşkur portalının etkin kullanılması gibi çalışmalar yapılarak istihdamın önündeki engellerin kaldırılması hedefleniyor” dedi. 

“BU PROJE ÖZELLİKLE DEZAVANTAJLI 

GRUPLARA HİTAP EDECEK” 

İşkur İl Müdür Vekili Öksüz, işsizlik sorunu ile esnek program ve projelerle mücadele ettiklerini belirterek; “Milli İstihdam Seferberliği ile kurumlar arası iletişim ve işbirliği en üst seviyeye çıktı. 'İş Kulüpleri Projesi' de bu işbirliğinin bir sonucu. Şu an 11 ilde uygulamaya başlayan projeyle özellikle dezavantajlı konumda bulunan iş arayanlarımızı hedef alıyoruz. İş ve meslek danışmanlarımız tarafından belli bir programdan geçen iş arayanların işsiz kalmasının önündeki engeller tespit ediliyor, kişiye özgü çözüm önerileri sunuluyor ve işgücü piyasasında rol model olacak profesyonel yöneticilerin tecrübeleri paylaşılıyor. Kişiye özgü çalışma metodu bu projenin en güçlü yanını oluştururken, bu faaliyetten yararlanmak isteyen vatandaşlarımız danışmanlarımızdan randevu olarak ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor. 

“PROJE İLE İSTİHDAMDA 

YENİ BİR İVME YAKALAYACAĞIZ” 

Bizim ilimizle birlikte bazı illerde uygulanacak olan İş Kulüpleri Projesi'yle istihdam ve işsizlik konusunda yeni bir ivme oluşacak. İnşallah çalışmalarımız verimli şekilde yürüyecek. Bu konuda tüm çalışma arkadaşlarımızla özveri ve titizlikle etkin şekilde çalışacağız. İlk olarak birisi Isparta olmak üzere 11 pilot ilde uygulamaya konulacak olan proje daha sonra yaygınlaştırılarak 81 ilde, ilçelerde uygulanmaya başlanacak. 

“HEDEF KİTLE İÇİNDE 

BAĞIMLILAR DA VAR” 

Bu proje ile hedefimiz dezavantajlı gruplardaki işsiz kardeşlerimiz. Uzun süredir işsiz olan, iş arayan, iş arama yollarını bulamayan ya da iş bulmaktan umudunu kesmiş işsizlerimiz birinci hedef gruplarımız içinde. Yine kadınlarımız çeşitli sebeplerle iş hayatına girmekte zorluk yaşayan, bazı sebeplerle iş hayatına girmekte çekinen kadın iş gücümüz. Yine gençlerimiz önemli bir fırsat penceremiz. Bu kulüpte gençlerin iş hayatına atılmaları için ciddi danışma desteği verilecek. Ayrıca, Roman vatandaşların ve herhangi bir bağımlılık sorunu yaşayanlar da hedef kitle içinde yer alıyor” dedi. 

“PROJEYİ YAKIN ZAMANDA 

HAYATA GEÇİRECEĞİZ” 

Yeni projeyle dezavantajlı gruplara yönelik yeni bir modeli hayata geçireceklerini işsizlere iş arama motivasyonu kazandıracaklarını ve en kısa zamanda mümkün olan en iyi işe girmeleri konusunda imkan oluşturacaklarını, ayrıca danışmanlık faaliyetleriyle de bu kişilere psikolojik ve özgüven yükseltici destek vereceklerini vurgulayan Öksüz; “İşkur olarak iş ve meslek konusunda önemli hizmetler vermekteyiz. 2012 ve 2013'te iş ve meslek danışmanı olarak işe aldığımız 23 çalışma arkadaşımızla gerçekten her hücreye girerek, faaliyetlerimizi etkin şekilde yapmaya çalışıyoruz. Çünkü biz ‘İnsana değer veren geleceğine değer verir’ diyoruz. İş gücü piyasamızda tüm kesimlere değer vererek, Isparta halkının refahı, huzuru ve mutluluğu için çalışıyoruz. Bu İş ve Meslek Danışmanı arkadaşlarımızın iş ve işçi bulma faaliyetleri için de etkin biçimde bundan sonra da büyük emek vererek çalışmalarına devam edecekler” dedi.  

“İL BİNAMIZ BÜNYESİNDE 

AYRI BİR BİRİM OLUŞTURACAĞIZ” 

İşkur İl Müdür Vekili Gürsel Öksüz, İş Kulübü Projesini hayata geçirmek için İl Müdürlüğü hizmet binası içinde bir birim oluşturacaklarını ve buraya personel tahsis edeceklerini belirterek; “Bu birimde görevlendirilen tüm personel bu yönde gece gündüz çalışacak. İş kulübünde kursiyerler belli bir süre takip edilecek, izlenecek ve eğitilecek. Gerektiğinde buradaki vatandaşlarımızın çocukları için oyun alanları bile olacak. İzleme süresinin sonunda ise işsiz kişi iş arayan bir fabrikaya veya işyerine iş görüşmesine gönderilecek. Kişi, iş görüşmesine tek başına gidemeyeceğini beyan ederse kurumumuz aracıyla kendisi İş ve Meslek Danışmanlarımız nezaretinde iş görüşmesine götürülecek ve görüşmede kendisine yardımcı olunacak.

“BAŞARILI SONUÇLARA ULAŞACAĞIZ” 

Aksayan yönlerimiz, eşleştirmeyle ilgili yapmamız gerekenler, diğer kurumlarla kurmamız gereken bağlantıları da kurarak gerekeni yapacağız. İş ve meslek danışmanlarımızın kendi alanları dışında da yaptığı çalışmalar var. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Herkes sadece olduğu alanla ilgili konuya odaklanacak. Danışmanlık hizmeti verdikleri kişilerin her türlü konuda yanında olacak şekilde önümüzdeki dönemde planlamayla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda paydaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Ortak akılla, birlikte çalışarak başarılı sonuçlara ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.