İş-Kur'dan Belediyelere İşçi Desteği

İş-Kur Belediyelere İşçi Desteği Vercek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2012 11:38
İş-Kur'dan Belediyelere İşçi Desteği

İller Bankasından gelen ödenek eksikliği nedeniyle personelinin maaşlarını tam ödeyemediklerini zaman zaman dile getiren Belediye Başkanlarının yardımına İş-Kur İl Müdürlüğü koştu.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 18 Nisan’a kadar kendilerine başvuran belediyelerin çevre düzenlemesi ve altyapı projelerinde çalıştıracakları 5 işçinin ücretini ve sigortasını İş-Kur karşılayacak. Projenin ayrıntılarını İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, Gülkent’e anlattı.

Çalışmayla hem istihdama katkı sağlamak hem de kamusal alanların düzenlenmesini istediklerini belirten İş-Kur İl Müdürü Ergin, Vali Memduh Oğuz başkanlığında yapılacak İl İstihdam Kurulunun da onayıyla projenin başlayacağını söyledi.Şu ana kadar 10 belediyenin kendilerine proje sunduğunu vurgulayan Ergin, “Çalışacak işçilerin maaşları asgari ücret tutarında olacaktır” diye konuştu.

Belediyeleri ve işsizleri yakından ilgilendiren söz konusu projenin 6 ay sürdürülmesi hedefleniyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.