İş-Kur'dan İş Garantili ‘Tüfek Tamir Bakım İşçiliği’ Kursu

Isparta İş-Kurn İş Garantili ‘Tüfek Tamir Bakım İşçiliği’ Kursu Açıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2012 19:11
İş-Kur'dan İş Garantili ‘Tüfek Tamir Bakım İşçiliği’ Kursu

Isparta Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü ile KOFS MAKİNE TİC.LTD.ŞTİ işbirliginde düzenlenecek İŞ GARANTİLİ "TÜFEK TAMİR BAKIM İŞCİLİĞİ" mesleğinde kursiyer seçmeleri yapılacaktır.

Seçmelerde öncelik Endüstri Meslek Lisesi(Tesviye, Metal
İşleri,Ahşap,Mobilya,Elektrik) bölümü mezunlarına verilecektir.

Seçmelere katılmak isteyen işsizlerin, 07/06/2012 günü saat :10:00'da ÇALIŞM A VE İŞ KURUMU hizmet binasında hazır bulunmaları gerekmektedir.

Kursiyerlerde Aranan Özellikler

a) Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
b) 15 yaşını tamamlamış olmak,
c) Kurumca düzenlenen kurslara aynı meslekte daha önce veya farklı meslekte ise son yirmi dört ay içinde katılmamış olmak,
şartları aranır. Ancak, aynı meslekte olsa dahi istihdam garantili kurs, alınan mesleki eğitimin devamı, tamamlayıcısı, aynı mesleği geliştirmeye yönelik üst düzeyde bir kurs olması koşuluyla kurslardan üç defa yararlanılabilir. Bu durumda ikinci katılımda kursiyer zaruri giderinin yarısı ödenir. Üçüncü katılımda ise ödeme yapılmaz ve iki kurs arasında en az üç aylık süre bulunur.

1-Kursiyerlerin en az ilköğretim okulunu bitirmiş olmaları esastır. Ancak 1996-1997 eğitim-öğretim yılı ile daha önceki dönemlerde ilkokulu bitirmiş olanlar, okuma yazmayı gerektirmeyen, el becerilerine dayalı mesleklerde açılacak kurslarda ise yeterli sayıda kursiyer bulunamadığı takdirde, okuryazar olanlar ile okuryazar olmayan özürlülerden, eğitilebilir durumdaki özürlüler de katılabilir.

2-Kursiyerlerin, açık öğretim ve yüksek öğrenimdeki ikinci öğretim hariç öğrenci olmaması gerekir. Beklemeli öğrenciler, kayıtlarını dondurmuş olanlar ve ikinci öğretime devam eden öğrencilerin eğitimlere katılmalanna, kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel teşkil etmediği hususunda, Isparta Çalışma ve İşkurumu İl Müdürlüğünün uygun değerlendirilmesi halinde bu kişilerin kurs ve programlardan yararlandırılmasına imkan tanınır.

3-5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasmın (b) bendinin dördüncü alt bendinde belirtilenler (Tarımsal faaliyette bulunanlar) ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, yeşil kartlılar, özürlü maaşı alanlar, dul ve yetim ayhğı alanlar kurslardan yararlanabilir.

4-Kursiyerlere günlük 20.00,-TL kursiyer cep harçlığı İş Kurumunca ödenecektir.

5-Kurstan mezun olan kursiyerlere Milli Eğitim Onayh belge verilecektir.
Kamuoyuna önemle duyurur.

ÇALIŞMA VE İŞKURUMU
ISPARTA İLMÜDÜRLÜĞÜ

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.