İş-Kur'dan Müjde: 2 Firmaya 36 Kişi Alınacak

İşsizlere müjde İş-Kur İl Müdürlüğü’nden geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mart 2012 10:53
İş-Kur'dan Müjde: 2 Firmaya 36 Kişi Alınacak

şsizlere müjde İş-Kur İl Müdürlüğü’nden geldi. Kurum, Isparta’daki işsizliği azaltma adına yeni bir kurs açıyor. Bu kurs diğerlerinden farklı. Çünkü bu kursu farklı kılansı istihdam garantili olması.

Özel bir firmayla birlikte makine bakım ve elektrik tesis işletme bakım işçiliği için 11 kişilik istihdam garantili kurs açtıklarını ifade eden İş-Kur İl Müdürü Hüseyin Ergin, kursa Endüstri Meslek Lisesinin elektrik, elektronik ve metal işlerinden mezun olan kişilerin başvurabileceğini söyledi.

Ergin sözlerine şöyle devam etti: “Bu kursumuza katılmak isteyenlerin kuruma kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış, 36 yaşından gün almamış olmaları, Meslek Liselerinin elektrik, elektronik, mekadronik, elektronik haberleşme bölümlerinden mezun olmak, erkek olmak şartları aranıyor. Kursumuza başvurular 8 Mart’a kadar sürecek.”

Mermer sektörüyle ilgili de bir istihdam garantili kurs düzenleyeceklerini belirten Ergin, 25 kişilik kursa hem erkeklerin hem de kadınların müracaat edebileceğine dikkat çekti. Ergin, söz konusu kursa 5 Mart’a kadar başvuruların yapılabileceğini ifade etti.
Kursa katılmaya hak kazananlara günlük 15 lira cep harçlığı verilecek. Ayrıca kursiyerler genel sağlık sigortası kapsamına alınacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.