İş Makinesi Operatörü Dağda Mahsur Kaldı

Yalvaç ilçesinde kendisine ait iş makinesini Yarıkkaya köyü yakınlarındaki kömür ocağından indirmek isteyen iş makinesi operatörü, yoğun kar yağışı nedeniyle dağda mahsur kaldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2012 11:37
İş Makinesi Operatörü Dağda Mahsur Kaldı

İş makinesi operatörü Galip Güneyli (26), Yalvaç'ın Yarıkkaya köyündeki kömür ocağında, kendisine ait iş makinesini indirmek için 29 Ocak Pazar günü yaklaşık 5 kilometre yürüyerek kömür ocağının olduğu bölgeye gitti. Yoğun kar yağışının başlaması üzerine Güneyli, geceyi kömür ocağında bulunan konteynerde geçirdi. Kar yağışının durmaması ve yolun kapanması üzerine bölgede mahsur kalan Güneyli, dün saat 14.00 sıralarında 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi.

Güneyli'nin yardım çağrısı üzerine İl Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekipleri ve Şarkikaraağaç ilçesi Kızıldağ Milli Parkı'nda kampta olan 13 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Yarıkkaya köyüne gelerek kurtarma çalışmalarına başladı.

Bölgeye yürüyerek ulaşamayacaklarını anlayan ekipler, İl Özel İdaresi'nden iş makinesi yardımı istedi. Sücüllü beldesi belediyesine ait bir kepçe ile İl Özel İdaresi'ne ait bir dozer dün gece çalışmalara başladı.

Yaklaşık 8 kilometre ilerleyen iş makinesinde bulunan bir dozer operatörü, bir maden ocağı işçisi, 2 AFAD ve 2 UMKE görevlisi, bölgede tipi çıkması üzerine yönlerini kaybetti. Donma tehlikesi geçirerek yardım talep eden ekip, Sücüllü Belediyesi'ne ait iş makinesi tarafından kurtarılarak Yarıkkaya köyüne getirildi.

Tipinin artması üzerine AFAD Isparta İl Müdürü Muhammet Arabacı, Vali Memduh Oğuz'u arayarak çalışmaların olumsuz hava şartları nedeniyle devam ettirilemediğini söyledi. Vali Oğuz'un talimatıyla sabaha kadar çalışmalara ara verildi.

Vali Memduh Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galip Güneyli ile sürekli telefonla görüştüklerini, durumunun iyi olduğunu öğrendiklerini söyledi. Güneyli'nin korunaklı bir yerde olduğunu anlatan Vali Oğuz, "Kendisiyle telefonda görüştüm. Durumu gayet iyi. Herhangi bir sıkıntısı yok. Bana bir günlük yiyeceğinin olduğunu da ifade etti" dedi.

Ekipler, günün ilk saatleriyle birlikte çalışmalara yeniden başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.