İş Makinesini Düz Kontak Yapıp Çalmışlar

Gelendost Çaltı Sulama Projesini yapan firmaya ait olan ve 3 gün önce kaybolan iş makinesi Sofular Mahallesinde terk edilmiş vaziyette bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2014 18:08
İş Makinesini Düz Kontak Yapıp Çalmışlar

DSİ adına Gelendost Çaltı Tokmacık Sulama Projesini yapan firmaya ait iş makinesi kaybolduktan 3 gün sonra Sofular Mahallesi Çaylak Mevkiinde terk edilmiş durumda bulundu.

DÜZ KONTAK YAPIP ÇALIŞTIRMIŞLAR
Şantiyenin bulunduğu Kurusarı köyünde mesai bitimi sonrasında operatörü tarafından park edilen kazıcı ve yükleyici iş makinesi ertesi sabah bulunamayınca Jandarma’ya kayıp ihbarı yapılmıştı. Çevrede geniş çaplı bir araştırma başlatan Jandarma iş makinesini Sofular Mahallesinde buldu. Yapılan incelemede aracın düz kontak yapılarak çalıştırıldığı ve yaklaşık 15 kilometrelik bir yolu kat ettikten sonra motorunun durduğu bir daha da çalıştırılamadığı tespit edildi.

OLAY YERİ İNCELEME EKİPLERİ PARMAK İZİ VE DELİL ARADI
Kepçenin bulunmasının ardından Jandarma geniş çaplı bir araştırma başlattı. İş makinesi üzerinde parmak izi ve delil arayan Olay Yeri İnceleme ekipleri bulduğu delillerden yola çıkarak olayın faillerini bulmaya çalışacak.

İZLER SALUR’DA KAYBOLUYORDU
Aracın çalındığı noktadan yola çıkarak iz süren Jandarma Salur Mahallesi yakınına kadar izi takip etti. Ancak bu noktadan sonra izler kayboldu. Bir araca yüklenme ihtimali üzerinde durularak çevre il ve ilçelere haber verilmişti. Ancak kepçenin şehir dışına çıkmadığı Sofular Mahallesinde terk edildiği bulunduktan sonra tespit edildi.

Bulunan araç gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından şantiye sorumlularına teslim edildi.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.