İş Umuduna Uzatma

Cuma günü dolacağı ilan edilen son başvuru süresi Pazartesi akşamına kadar uzatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2018 16:37
İş Umuduna Uzatma

İşkur, her yıl olduğu gibi bu yılda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 9 ay boyunca çalıştırılacak geçici işçi alımı için ilana çıktı. Bu konuda 10 Eylül’de başlayan başvurular 14 Eylül Cuma günü sona ereceği duyrulmuştu.

ÖKSÜZ; “BAŞVURULAR PAZARTESİ
GÜNÜNE KADAR UZATILDI”
Okullarda çevre düzenlemesi, bakım - onarım ve temizlik işlerinde çalıştırılacak il genelinde toplam 400 geçici işçi için müracaatlar 10 - 14 Eylül tarihleri arasında İşkur Müdürlüklerine bizzat veya internet üzerinden yapıldı. Söz konusu başvuruların 14 Eylül Cuma gününden 17 Eylül Pazartesi gününe kadar uzatıldığını ifade eden İşkur İl Müdürü Gürsel Öksüz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Genel Müdürlüğümüzden Cuma günü akşamüzeri tarafımıza gönderilen yazı ile 10 Eylül Pazartesi günün başlayan Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda 9 ay boyunca çalıştırılacak geçici işçi alımı için yaptığımız başvurular 17 Eylül Pazartesi gününe kadar uzatılmıştır.

“MAĞDURİYETLERİN ÖNLENMESİ
ADINA SÜRE UZATILDI”
Ayrıca, 10 Eylül – 14 Eylül 2018 tarihleri arasında devam eden TYP başvurularında, Nüfus Genel Müdürlüğü’nden KPS aracılığıyla alınan adres bilgilerinde yaşanan sorunlardan dolayı yaşanan mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla 17 Eylül 2018 tarihine kadar (17 Eylül 2018 dahil) uzatılmasının uygun bulunduğu bildirilmiştir.

“İSTER BİZZAT, İSTER İNTERNET
ÜZERİNDEN BAŞVURABİLİRLER”
Pazartesi günü başvurusunu bizzat İşkur İl Müdürlüğümüze gelerek yapacaklar için süre mesai bitimi olan saat 17.00’de sona erecektir. İnternet üzerinden başvurusunu yapanlar ise saat 23.59’da kadar başvuruda bulunabileceklerdir” dedi.

KUR’A ÇEKİMİ ÇARŞAMBA
GÜNÜ 6 MART SPOR SALONUNDA
Müracaatların ardından 19 Eylül Çarşamba günü Isparta Merkezde çalışacak 220 kişi için saat 09.00’da 6 Mart Spor Salonunda kur’a çekimi yapılacak. Gönen ve Atabey ilçelerine alınacak işçiler için de Isparta Merkez’de yani 6 Mart Spor Salonunda kur’a çekilecek. Diğer ilçelerin işçileri ise kendi ilçelerinde yapılacak kur’a ile belirlenecek. Alınacak işçiler, 1 Ekim 2018 ile 28 Haziran 2019 arasında 9 ay boyunca istihdam edilecek.

İŞTE ALINACAK İŞÇİLERİN
ÇALIŞACAKLARI İLÇELER
Isparta merkez ve diğer ilçelerde Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalıştırılacak geçici işçi sayıları da şu şekilde dağıtıldı:
Isparta merkez: 220,
Yalvaç: 39,
Şarkikaraağaç: 31,
Eğirdir: 26,
Gelendost: 14,
Senirkent: 13,
Keçiborlu: 13,
Sütçüler: 11,
Atabey: 10,
Uluborlu: 9,
Gönen: 9,
Aksu: 5.
Isparta toplamı: 400 kişi.

TOPLUM YARARINA
PROGRAMINA KATILIM ŞARTLARI
Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmamasını ifade eder. (5510 sayılı Kanunun 4 Maddesinde b fıkrasının 4 bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanundaki EK-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.
18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.
Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.

Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere; ADNKS’de aynı adreste ikamet eden kişilerin seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde isimlerinin olması halinde başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.