İş Yasası İyi Anlaşılmalı

Ak Parti Isparta Milletvekili ve Meclis Adalet Komisyonu üyesi Recep Özel Haziran 2012 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı İşçi Sağlığı ve Güvenliği yasasının kamuoyunda yarattığı karmaşaya son noktayı koydu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2013 17:56
İş Yasası İyi Anlaşılmalı

İş sağlığı ve güvenliği eğitimi ve işyeri risk değerlendirme çalışmalarını tüm Türkiye’de yürüten EuroGap Belg. ve Özel Eğt. Hiz. Yetkilileri Isparta’da ki faaliyetleri sırasında Isparta Milletvekili Avukat Recep Özel ile birlikte yasayı istişare ettiler.

Milletvekili Özel, hazırlanmış olan yasanın Haziran 2012 yılında yürürlüğe girdiği ve 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren zorunlu hale geldiğini söyledi. Bu yasa iş kazalarının en aza indirilmesi çalışanların sağlıklarını sosyal, ruhsal ve bedensel olarak en üst düzeyde sürdürmek, çalışma koşullarını ve üretim araçlarını sağlığa uygun hale getirmek, işin ve çalışanın birbirine uyumunu sağlamak üzere gerçekleştirilen bir yasa olduğunu belirttiler.

Antalya’da bulunan EuroGap firmasının Isparta’da sürdürdüğü faaliyetin sadece Isparta için değil Türkiye genelinde bir yurttaşlık sorumluluğu olduğunu, yerine getirilmemesi halinde de doğal olarak cezai müeyyideleri olduğunu ifade etti. EuroGap yetkilisi Erhan Kalan ise iş yeri sahiplerinin ve çalışanların yasayı tam olarak anlamaları gerektiğini ifade ederek açıklamalarında şunlara yer verdi:

Az tehlikeli ve tehlikeli sınıflardaki işletmelerin işyeri hekimi ve iş sağlığı güvenliği uzmanı bulundurmaları 2014’e kadar uzatılmıştı fakat iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ve risk değerlendirme raporu 1 Ocak 2013’ten itibaren her işletme ve her sigortalı çalışan için zorunludur şeklinde yorumladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum