İsa Yalçın: 'MHP’den Ne Gelirse Reddedelim Yargısı Var'

Eski özel idare binasının bulunduğu alana yapılması planlanan otelle ilgili Isparta kamuoyunda tartışmalar sürüyor. Tartışmalara katılan son isimse MHP İl Başkanı İsa Yalçın oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2012 12:57
İsa Yalçın: 'MHP’den Ne Gelirse Reddedelim Yargısı Var'

Bu konuda faturanın kendilerine kesilmemesi için “erteleme” talebinde bulunduklarının altını çizen Yalçın, AK Partili İl Genel Meclis üyelerinin Vali Memduh Oğuz’un görüşleriyle ters düştüğünü savunarak, “Öncelikle MHP İl genel meclis üyeleriyle MHP’li belediye meclis üyeleri arasında görüş ayrılığı vardı veya yoktur diye açıklanabilecek bir şey değildir.

Bu zaman içerisinde tartışıldı. Biz il genel meclisine daha öncesinde bir teklifle geldikleri zaman bu konu belediye meclisine gelmişti. Belediye meclisine emsal durumunun yetmediği söylendiğinde yeni bir proje hazırlanması ve bu hazırlanan projeye göre konunun belediye meclisinde görüşüleceğinin karara bağlanmıştı. Bundan önceki mecliste bu konu gündeme geldiğinde ben çok açık bir şekilde söylüyorum; adalet ve kalkınma partisinin belediye meclis üyelerinin ne yapacağı belirsiz bir durum vardı.

 Biz Isparta’nın da bu konuda Isparta’da mecliste çoğunluğu bulunan bir siyasi parti olarak belediye meclisinde, bu konunun faturasının bize kesilmemesi için bunun ertelenmesini komisyonumuz talep etti ve ertelendi.

Daha sonra tabi ki yapılan görüşmelerde sayın valimizin de çok net bir biçimde bir ifadesi var: olması gereken ne ise o şekilde olsun. Yani takdiri Isparta belediye meclis üyelerine bırakıyor. Ama il genel meclisi üyesi çıkıp diyor ki dalgınlıkla söylenmiş bir laftır, gibi bu açıklamanın sanki Isparta il genel meclisini bağlanamadığını yönünde bir beyanda bulunuyor. Açıkçası il genel meclisi üyelerinin ne yaptığını anlamakta güçlük çekiyorum ben. AK partili genel meclis üyelerinin. Isparta’da yapılan ve henüz tamamlanmamış ve tamamlandığı zaman gerçekten bir çok insanın yaptığı eleştirilerden dolayı pişmanlık duyacağı bir gül projesini eleştireceğine Isparta’daki özel idare binasıyla ilgili vatandaşı dinlesinler. Bize insanlar gelip oraya yüksek katlı bir otel yapılmasının sıkıntılarını anlatırken aslına bakarsanız biz de il genel meclisimizin bu şekildeki talebini geri çevirmemesi için de insanları ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

“KENT MERKEZİNDEKİ BİNALARIN KADERİNİ BELEDİYE MECLİSİ BELİRLER”
Kent merkezindeki binaların uygun olup olmayacağının kararını Belediye Meclisi’nin verdiğini belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bir şey istemektedir ama ne istediğini bilmemektedirler” diye konuştu. Yalçın konuşmasına şöyle devam etti: “Burada bizim MHP’li genel meclis üyelerimizin de bizim de söylediğimiz şudur; meclis olarak karar alınır ama Isparta içerisindeki binaların uygun olup olmadığı kararını Isparta belediye meclisi verir. Meclisin takdirine bırakılır. Birçok teklifle gidilmiştir kendilerine. Tarafsız kalalım.

Eğer dilerlerse ak parti belediye meclis üyelerinin kararına göre çıksın, dilerlerse gizli oylama yapılsın ama kendileri henüz karar verememişlerdir. Bir şey istemektedir ama ne istediğini bilmemektedirler. Isparta’nın merkezine yapılan ve bizim için de önemsediğimiz bu projeleri böyle kendileri kafalarına göre istedikleri gibi eleştirirken kendi ortaya koydukları projeyi daha somut olarak belediye meclis üyeleri önüne koyamamışlardır. Ben şunu çok net bir şekilde söylüyorum ne yapmak istediklerini bilmemektedirler kendileri. Eğer biliyorlarsa gelsinler meclisi ikna etsinler. Bizde demokrasi onlardaki gibi parmak demokrasisi değil gerçekten demokrasinin gerektirdiği bütün kurallar orada işler. Biz belediye meclis üyelerimize şunu yapın bunu yapın diye hiçbir şey söylemeyiz. Belediye meclis üyeleri kendi iradeleriyle karar verirler. Gidecekler meclisi ikna edecekler. Hiçbir şekilde de önyargısı olmadan MHP’li belediye meclisi üyeleri veya bir başka partili belediye meclis üyesi demen bu konu geçer. Ama biz yaptık olmadı bizim istediğimiz şekilde olacak mantığı millete sormadan milletin düşüncelerini almadan ve bu konuyla ilgili yarın hem kamuoyunda hem de vicdanlarda yargılanacak olan belediye meclis üyelerini hiçe sayarken de bu davranış içinde olmalarını çok siyasi etikle de bağdaşmadığını burada ifade etmek istiyorum.” 

OSMAN ZABUN’A DA YÜKLENDİ
İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’a da yüklenen Yalçın, “Sayın Osman Zabun da açıklamalarına biraz dikkat etmelidir. Yani MHP böyle orda onu söyler burada bunu söyler değildir. Isparta’nın en büyük mülki amiri ve il genel meclisinde de alınmış olan kararı bilerek bir açıklama yapıyorsa da bir kulak vermek gerekir. En azından biraz devlete olan saygısından dolayı kulak vermeleri gerekmektedir. Sayın valimiz bir şey söylüyor. Ama il genel meclisi başka bir şey söylüyor. Bu konuda bir tutarsızlık olduğunu söyleyenler aynaya bakmalıdırlar. Isparta’nın menfaatine ne varsa dün olduğu gibi bugün de MHP gerekeni yapacaktır. bizim öyle gündemimizde bir şey yoktur. Ama onların gündeminde her zaman olmuştur.

MHP’den ne gelirse reddedelim yargısı vardır. Bizde yoktur. Şimdi yine söylüyorum. Vatandaş için en uygun proje neyse o yapılmalıdır. Ama burada kendilerinin yapmış oldukları bu projenin illa en uygun proje mantığıyla hareket ederlerse de bu sorumluluğu bu vebali kendileri üstlenmek durumundadırlar. Benim de şahıs olarak da MHP il başkanı olarak da bu konuyla alakalı ne kadar büyük bir gayretle çalıştığımı da bildikleri halde bizim partimizi zan altında bırakan siyasi açıklamalar yapmış olmalarında açıkçası hiç hoşta olmamıştır. Yine de siyasi bir kriz, herhangi bir sıkıntı oluşturmaması açısından söylüyorum.

Bu söylediklerimiz bu projenin yapılmasıyla veya yapılmamasıyla alakalı değildir sadece bu kişilerin davranışlarından kaynaklanmaktadır. Ve eğer yapacakları projeyi ortaya koydukları zaman biz de hem kamuoyunda yapılan çalışmalara hem de bir takım birikimler ve tecrübeler neticesinde genel olarak bir kanı oluştuğu zaman projenin kimin yaptığına bakılmaksınız çünkü Isparta’nın projesidir bu. Ne ak parti il genel meclisi üyelerinin projesi, ne de MHP belediye meclis üyeleri projesidir. Mevzu bahis olan Isparta olunca da biz ne yapılması gerektiğini bu güne kadar göstermişizdir bundan sonra da göstereceğizdir. Altında bir takım gerekçeler aramasınlar. Kafasının arkasında sürekli sorunu, bir takım böyle yapmak istediklerini ortaya koyamayan bu insanların da kendi beceremedikleri bu projeyi başkalarına istinat ederek kendilerini kurtarmaya çalışmaları da kamuoyunun gözünden kaçmamıştır. Bunu da buradan ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.