İsa Yalçın Son Ekonomik Durumu Değerlendirdi

MHP İl Başkanı İsa Yalçın Son Ekonomik Durumu Değerlendiren Bir Basın Açıklaması Yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ağustos 2011 17:11
İsa Yalçın Son Ekonomik Durumu Değerlendirdi

Dünya son dönemlerde krizlerle boğuşurken; iktidardaki AKP hükümeti umursamaz tavırlar sergilemeye ve gelişen durumlar karşısında milli felaketlere sebep olabilecek başta ekonomik gelişmeler olmak üzere; her konuyu önlemler almak yerine, hamaset nutukları atarak yaşanan olayları hafife alıp geçiştirme çabası sergilemeye devam ediyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P' nin, ABD'nin kredi notunu düşürmesi sonrası piyasalardaki sert hareket devam ediyor.

AKP hükümeti ve başbakan R.Tayyip Erdoğan “Kriz, bu defa teğet bile geçmeyecek “açıklamasının hemen ardından; İMKB’de bir haftada % 17 civarında değer kaybı yaşandı.

Merkez bankasının satış ile piyasaya müdahale etmesine rağmen; Dolar/TL 1 günde yüzde 2'yi geçen yükselişle 1.80'i aştı, Euro/TL de yüzde 2.2'lik artışla 2.56'ya yaklaştı. 1.80'i gören dolar/TL, Merkez'in müdahalesiyle 1.76'ya kadar düşürülebildi, arkasından 1.78 TL'ye hareketlendi. Altın ise 1.772 dolarla yeni rekorunu kırdı. Çeyrek altın 168, Cumhuriyet altının fiyatı 647.00 lirayı buldu. Altının gramı 100 TL’yi gördü.

İMKB başkanı bir TV kanalında katıldığı bir programda yaptığı bir açıklamada krizin devam etmesi halinde “İMKB geçici seans durdurma seçeneğini de değerlendirebileceğini “açıklarken. AKP hükümetinden çelişkili ve yaşanılan olay ve somut göstergeler ortada iken çelişkili açıklamalar devam ediyor. Ekonomi bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye bu dalgalanmadan etkilenir mi sorusuna ; “Bunlardan Türkiye adına endişe etmiyoruz, hiçbir endişemiz, kuşkumuz yok, çünkü biz diğer ülkelerle mukayese edilmeyecek kadar ekonomisi son derece güçlü, ekonomik temelleri, güçlü bir ülkeyiz.” diyerek krize AKP hükümetinin yaşanan krize nasıl baktığını ortaya koyuyor.

İktidarı devraldıklarında 2002 yılında cari açığın sadece 600 milyon doları olduğu T.C de; 2011 yılının sadece ilk iki ayında bu açık 12.1 Milyar dolar olarak gerçekleştiği göz önüne alındığında bile AKP iktidarının ekonomik performansı hakkında fikir edinebiliriz. Yıllık enflasyonu % 4’lere indirmekle övünen AKP iktidarı bir günde dolar ve Euro’nın %3’e yakın neredeyse yıllık enflasyon oranı kadar arttığı gerçeğini nasıl izah edecek.

Sadece İMKB deki sert düşüş ve satışlarla kayıpların faturası yaklaşık 57-60 milyar dolar arasında, teğet bile geçmeyecek denen kriz bu değilse, borsadaki paralar buhar olup uçtu mu ?....

İsa YALÇIN
Milliyetçi Hareket Partisi
Isparta İl Başkanı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum