İsa Yalçın: 'Süleyman Önal Görevden Alınmalı'

MHP İl Başkanı İsa Yalçın bu konuyla ilgili şok bir çıkış yaptı ve Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal’ın, suçlandığı bu dayak olayında, delilleri ortadan kaldırabilecek pozisyonda olduğunu ve bir an önce görevden alınması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Şubat 2011 10:41
İsa Yalçın: 'Süleyman Önal Görevden Alınmalı'

MHP İl Başkanı İsa Yalçın bu konuyla ilgili şok bir çıkış yaptı ve Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal’ın, suçlandığı bu dayak olayında, delilleri ortadan kaldırabilecek pozisyonda olduğunu ve bir an önce görevden alınması gerektiğini söyledi.

Sağlık İl Müdürlüğü’nde İdari ve Mali İşler Şube Müdürü olarak görev yaparken, bakanlık talimatıyla Eğirdir Kemik Hastalıkları Hastanesi’ne müdür yardımcısı olarak atanan Ali Aydemir, müfettişlere ifade verdiği gün sokak ortasında dövülmüştü. 2 kişinin tutuklandığı olayla ilgili adli ve idari soruşturma sürerken, MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan şok bir açıklama geldi.

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’da sanki hiç böyle bir olay yaşanmamış gibi hareket edildiğini söyleyerek, Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal’ın delilleri karartabilecek bir pozisyonda olmasından dolayı görevden alınması gerektiğini söyledi.

Yalçın, “Sanki Isparta’da bu olay yaşanmamış, bu kötü olay olmamış gibi bir hava var. Bizim sessizliğimizin nedeni olayın adalete intikal etmiş olmasıdır. Ancak endişelerimizde var. Bu konunun muhataplarının, yani bahsedilen olaylarla ilgili delilleri ortadan kaldırabilecek insanların hala görevlerinin başında olmaları ve bu konuyla ilgili hükümet yetkililerinden hiçbir açıklama gelmemesi bizi açıkçası endişelendirmektedir” dedi.

AKP İl Başkanı Mehmet Uğur Gökgöz ve milletvekillerini eleştiren Yalçın, “Bu olayla ilgili, ne milletvekillerinden ne de teşkilatlarından bu konuda açıklama gelmemesi çok enteresan bir durumdur” dedi. Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümetle ilgili, ne milletvekillerinden ne de teşkilatlarından bu konuda açıklama gelmemesi çok enteresan bir durumdur. Doğru olan şey, bu olayın üzerine ilgili birimlerin gitmesidir. Şu an görevinin başında bulunanlara bir haksızlık yapılmışsa da haklarının geriye verilmesi gerekir. Şu anda iddia edilen konularla ilgili delilleri ortadan kaldırabilecek pozisyondalar. Bizim isteğimiz bu konuda hiç kimsenin siyasi linçe uğraması falan değildir, doğru olanın ortaya çıkarılmasıdır, haklı olanın da hakkının yerine konmasıdır. Isparta’da Sağlık Müdürlüğü, çeşitli zamanlarda, değişik konularla gündeme gelmiştir. Biz, insanlar için en önemli konu olan sağlıkta endişe verici şekilde insanların yönetim kadrosunda bulunmasına şaşırıyoruz, bunları enteresan buluyoruz. Isparta halkı da bu gelişmenin sonucunu biz gibi endişeyle beklemektedir”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum