İsa Yalçın: 'Uzaktaş Isparta’da Yaşamıyor Galiba'

AK Parti ile MHP arasındaki tartışma yeniden alevlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2012 00:44
İsa Yalçın: 'Uzaktaş Isparta’da Yaşamıyor Galiba'

 Isparta’nın MHP döneminde şehircilik anlamında hiçbir şey kazanmadığını belirten AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, MHP’nin belediyeyi yeniden kazanamayacağının telaşı içerisinde olduğunu ifade etmişti.

AK Parti İl Başkanı Uzaktaş’ın bu açıklamalarına MHP kanadından cevap gecikmedi.

“Hodri meydan”
Uzaktaş’ın Isparta’da yaşamadığı için Belediye hizmetlerini göremediğini savunan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Dün kendi yapamadıklarını bugün yapan kişiye biraz saygı duymalarını beklerdik” dedi.

AK Parti İl Başkanına “hodri meydan” diyen MHP İl Başkanı Yalçın, “Biz de bu şekilde kamuoyu önünde hesabımızı vermiş olalım” diye konuştu.

MHP’nin seçim kaygısı olmadığını belirten Yalçın, “Biz hizmetle meşgulüz onlarsa sandıktan çıkacak oya” dedi.

Yalçın konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “MHP yapmış olduğu kamuoyu açıklamalarında kesinlik hükümetin yaptıklarını eleştirelim bunlardan siyasi bir kazanç elde edelim noktasında değildir. Sayın Uzaktaş, söylediğimiz şeylere hükümlerine dikkat etmesi lazım. Biz diyoruz ki; bu adliyeler kapatılma kararında iktidarlar partisi kendisi almıyor mu? Adalet bakanlığı tarafından alınmıyor mu? Zaten kamuoyundan basından da takip ettiğimiz kadarıyla sayın milletvekillimiz Recep Özel de bundan rahatsızlığını ifade ediyor. Sayın bakanla görüşüyor. Isparta’nın bu adliyelerin kapatılmasıyla ilgili sıkıntı olacağını vatandaşların bu noktada mağdur edileceğini söylediğimiz zaman sinirlenmesine anlam vermek mümkün değildir. Kendisi MHP’nin eleştirilerini takip edeceğine millete hizmet etsin. Türk milleti artık bu iktidardan en azından bu dönem de hizmet beklemektedir. Çalışma beklemektedir. Buna da en çok hakkı olan ve en çok hakkı yenen de Ispartalı hemşerilerimiz olmuştur. Çıkıp her zaman söylüyoruz kamuoyunda paylaşıyoruz, özel sohbetlerde ve toplantılarda karşılaştığımız zaman biz bunların aynısını da kendilerine ifade ediyoruz. Ama eğer bunları toplu bir şekilde görüşmek istiyorsa kendisine buradan söylüyorum: nerede istiyorsa, hangi şartlarda istiyorsa gelir kendilerinin dönemiyle ilgili anlatır biz de eleştirilerimizi kendilerine söyleriz. Yerel iktidarla alakalı belediyeyle alakalı da herhalde bu eleştirileri yapan bir insanın Isparta’da yaşamıyor herhalde kendisi, başka bir yerde yaşıyor. Çünkü Isparta’da yaşayan herkes şu anda belediye hizmetlerinden ve belediye başkanından son derece memnun. Biz bunu alnımız açık bir şekilde gururla söylüyoruz.

Isparta belediyesi bu gün Isparta’da Türkiye’nin birçok illerinden çok önde hizmetler götürmektedir. Isparta’nın alt yapı sorunu şehircilik açısından yapılması gereken bütün yatırımlar yapılmıştır. Isparta borçlarıyla anılan bir kent olmaktan kurtulmuştur. Yatırımlarıyla gündeme gelmektedir. Isparta belediyesi bütün şehrin genel sorunlarını hatta belediyeyi bile çok fazla yakından ilgilendirmeyen konularda bile ilgilenmesinden dolayı vatandaşlar tarafından hemşerilerimiz tarafından çok taktirle karşılanmaktadır. Ama bunu görmek istenmeyen gözlere biz bunu zorla göstermek durumunda değiliz. Ama azıcık vicdan sahipleriyse bu yapılan hizmetleri küçümsemek bu hizmetleri yapan kişiye itibarsızlaştırmak yerine en azından dün kendi yapamadıklarını bugün gerçekleştiren kişiye karşı biraz daha saygılı olmalarını açıkçası beklerdik. Çünkü yapılan hizmetleri yapan kişi tabi ki görevidir yapıyor ama bunu yaparken de yaptığı hizmetleri taktir etmek yerine eleştirmesinde hiçbir zaman ne siyasi ahlakla bağdaştırılır ne de başka bir şekilde açıklanabilir. Dolayısıyla Isparta’da her şey yolundadır. Yeter ki iktidar partisi iktidarın yapması gereken hizmetleri Isparta’ya yapsın veya bizim elimizdekileri alıp götürmesin.

Yani şu anda Isparta’daki vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntılar ekonominin Isparta’da iyi gitmemesinden kaynaklanmaktadır. Bunların sebeplerinde defalarca anlattık bundan sonra da anlatmaya devam edeceğiz. Tekrar etmek istediğim cümle şudur: MHP 2004 yılında belediyeyi kaybettiği zamanda aynı şeyleri o zaman da söylemiştim. 1999-2004 yılları arasında MHP’nin neler yaptığını biz anlatalım siz de bugün o dönemde yapılamayanları ve sizin yaptıklarınızı anlatın demiştim. Ve aynı cümleyi diyorum ki gelsinler istedikleri yere, MHP’nin 2009’dan sonraki Isparta için yaptıklarını, Isparta belediyesi başkanının Isparta’ya kazandırdıklarını biz anlatalım onlar da yapılamayan eksik kalanları anlatsınlar. Biz de bu şekilde kamuoyu önünde hesabımızı vermiş olalım. Ama sırf siyaset olsun diye sırf söylenecek söz bulamadıkları için bu şekildeki yaklaşımlarla başarılı bir belediyeyi başarılı bir belediye başkanını başarısız gibi göstermeye çalışmak gerçekten Ispartalı hemşerilerimiz de bunu görüyorlar. Hiç ahlaki değildir hiç vicdani değildir. Kendileri de bundan sonra bu açıklamaları yaparken biraz daha dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü milletin gözünde olan şeylerdir. Milleti yanıltmaya çalıştıklarında Ispartalı hemşerilerimiz görmektedir.

Kendilerinin geleceği görmek gibi bir şeyleri var herhalde. Bugünden yarını nasıl görebiliyorlar bilmiyoruz biz. Isparta belediyesi bu güne kadar yapmış olduğu hizmetlerde bir sonraki seçimde sandıktan nasıl çıkabiliriz değil, hemşerilerimize bir fazla hizmeti nasıl verebiliriz telaşı içerisinde oldukları için şu anda biz hizmet etmekle meşgulüz ama onlar sandıktan çıkacak taneleri saymakla meşguller herhalde. Biz gelecekle ilgili bir şey söylememiz mümkün değil. Biz, hizmetimizi yaparız elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyarız. Takdir de yüce Türk milletinin ve Ispartalı hemşerilerimize sunarız. Dolayısıyla bu yapılan hizmetlerden hiçbir siyasi hedef hiçbir seçim kaygısı yoktur. Sadece Ispartalı hemşerilerimize hizmet etmektir bizim gayemiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum