İsa Yalçın ve Nuri Uzaktaş Arasındaki Polemik Sürüyor

Isparta kamuoyunda AK Parti ile MHP arasındaki tartışma aralıksız sürüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2012 12:20
İsa Yalçın ve Nuri Uzaktaş Arasındaki Polemik Sürüyor

Partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş, MHP’li Isparta Belediyesinin 3.5 yılda yorulduğunu ifade ederek, “Kafalarında hizmet değil, başka şeylerin hesabı var” diye konuşmuştu.

AK Partili Uzaktaş’ın bu açıklamalarına MHP kanadından cevap gecikmedi. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Uzaktaş’a sert bir dille yanıt verdi.

Uzaktaş’ın açıklamalarını hezeyan olarak nitelendiren MHP İl Başkanı Yalçın, “Bu açıklamalarla alakalı AKP il başkanı Sayın Uzaktaş, tabi ağzına geldiği gibi konuşuyor. Bence konulara hâkim değil kendisi. Isparta’da yaşananların gelişmelerin de çok farkında değil. Ama öyle cümleler sarf ediyor ki sanki bu Isparta’da biz bunların hiç farkında değiliz, görmüyoruz gibi çok kendisine güveniyor. Yani biz kendine çok güvenen insanları çok gördük siyasette. Isparta’da bu açıklamaların hiç kimseye bir faydası yok. Kendi partisi de başta olmak üzere. Son zamanlarında da Isparta belediyesini ağzına doladı. Bir şeyler söylemek istiyor ama açıklamalarına bakarsanız kendisi de inanmıyor yaptığı açıklamalara. Dolayısıyla Ispartalı hemşerilerimizin zaten inanmasını beklemek bu hezeyan açıklamalara mümkün değil.

MHP olarak bizim söyleyebileceğimiz şey: Isparta’da amaca hizmet etmeyecek, Ispartalı hemşerilerimize katkı sağlamayacak bu tür davranış içinde bulunmalarının kendileri için bir şey getirmeyeceğini ben buradan ifade ediyorum. Üç buçuk yılda Isparta’da yoruldular diyor; evet gerçekten hem yorgunluk yaşıyoruz hem de hizmet aşkıyla daha iyilerini nasıl yapabiliriz diye bir çaba içerisindeyiz. Isparta belediyesi atıl durumdaki bir belediye şu anda dinamik bir hale gelmiştir. Isparta’nın her noktasına hizmet götürmektedir. Arkadaşımız o kadar olayların farkında değil ki gerçekten bu günkü teknoloji kullanılarak ve çok güzel bir şekilde alt yapıları tamamlanmış ve standartların çok üzerinde bir asfalt çalışması ile kendisi böyle geçici asfaltlar yapılarak geçiştiriliyor gibi açıklamalar yapmaktadır. Isparta hizmete aç bir memlekettir. 10 yıldan beri Isparta birçok şeyi kaybetmiştir. Dolayısıyla bizim gündemimizde hizmet vardır” dedi.

“Galiba aday olacak”
Uzaktaş’ı somut belgelerle vatandaşın önünde tartışmaya davet eden Yalçın, “Kendisi Belediye Başkanlığına aday olacak galiba. Çünkü sürekli belediyeyi diline doluyor” ifadelerini kullandı. Yalçın konuşmasına şöyle devam etti: “Bu hizmetleri yaparken de bizim bu şekilde böyle paçamızdan çekmek isteyen bu tür insanlarla da uğraşacak zamanımız yoktur. Kendisine açık bir şekilde orada burada mikrofon gördüğünde yaptığı açıklamaları bırakıp derli toplu bir şekilde sunulmuş belgelerle buradan tekrar söylüyorum kendisi gelsin ekranların karşısında vatandaşın karşısında nerede istiyorsa biz yapılanları anlatalım onlar da kendileri bizim yapamadıklarımızı eğer varsa söylesinler. Isparta çok büyük bir değişim içerisinde. Isparta’daki yaşanan gelişmeler tabi ki kendilerini rahatsız etmektedir. AKP il başkanının tek gündem maddesi her zaman Isparta Belediyesidir.

Acaba bunu da tabi irdelemek gerekir, nedir yani niye ısrarla bütün Isparta’nın sorunları varken, Isparta’nın ilçelerinin köylerinde gelişmeler varken her toplantıda ısrarla Isparta merkezle ilgili konuşmasının sebebi herhalde bu yoğunlaşmanın en önemli sebebi önümüzdeki dönemle ilgili bir tasarrufu var kendisinin. Olabilir saygı duyarız herkes her yere talip olabilir. Ama biraz daha derli toplu konuşmasını tavsiye ederim. Özellikle bu açıklamaları yaparken bazı olayları kişiselleştirmesi kabul etmek mümkün değildir. Siyasette seviyeyi düşürmenin kimseye bir faydası yok. Eğer bu seviyeye düşerse de kendisi bu işin altından kalkamaz.”

“Özür dilesin”
Kendisinin Belediye’den 1 lira menfaat sağlamadığını belirten Yalçın, “Yaptığı açıklama da il başkanlığında olarak beni kastederek belediyeyi kaybedici insanlar aç kalmıyor gibi böyle ulu orta ne olduğu belli olmayan saçma sapan bir açıklama yapmış kendisi. Acaba burada kastettiği şey bizim Isparta belediyesiyle ilgili bir geçim kaynağımız noktasında ise eğer kendisine buradan söylüyorum; benim Isparta belediyesiyle alakalı 1 liralık dahi bırakın menfaati ticaretim olduğunu ispat etsin ben her şeyi yapmaya hazırım. Yoksa da çıksın kamuoyunda kendisi özür dilesin. Ne dediğini bilmeyen bir arkadaşımız. Isparta’da bizim siyaseti belirli bir noktaya getirip işte Isparta’da faydalı hizmetler yapacak hale gelmesi için çok büyük emekler sarf edildi.
Ama bu gelir gelmez üç günde ortalığı karıştırmak istediler.

Bugün rüzgârı ekenler yarın fırtına biçerler bunu unutmasınlar kendileri. Biz kendisine çağrımız; eğer varsa düşündükleri bildikleri gelsin tartışalım konuşalım Ispartalı hemşerilerimizi aydınlatalım. Yalnız kendisi mücadeleye bence en zayıf oldukları noktadan Isparta belediyesinden başladılar. Bu gün Isparta belediyesinden vatandaşlar memnun. Isparta belediyesi hizmetlerine sürekli devam ediyor, gece gündüz çalışıyor. Isparta’da bir belediyenin yapması gerekenler, Ispartalı hemşerilerimiz beklentilerini şu anda süratle gerçekleştirilmiştir. Biz bunları da kendisiyle konuşuyoruz. Ama daha böyle farklı şeylerde Isparta’nın gerçekten sorunu olan Isparta’da AKP iktidarına bağlı belirli konuları da biraz gündeme getirse en azından bu mağduriyetlerini bile ortaya koymuş olmaları biraz daha fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Kendileri Isparta’da üç buçuk yıl geçtiğini ve kalan süre içerisinde de bir şey yapılamayacağını belediyeyi alacaklarını söylüyor. Tabi bunu zaman gösterecektir. Bunu seçimler gösterecektir. Ama şimdiden bu kadar böyle gururlu mağrur açıklamalar yapmalarını zaten bunların genel olarak iktidar olduklarından bugüne kadar ki bakış açılarıdır millete. Dolayısıyla bizim muhatabımız Isparta için hizmet aşkıyla hayalleri olanlardır. Isparta’da bir yerleri elde edipte bir yerlere gelmek isteyenler değildir. Biz bundan sonra ki açıklamalarımızda da kamuoyu ve görsel basında da sürekli görsel basınla ilgili vaat edilen ama yapılamayanları sormaya devam edeceğiz. Onun dışındaki konularda da bize birebir cevaplamamız gereken ithamlarda da bulunurlarsa onları da cevaplayacağız. Yoksa Isparta’nın kaybedilecek zamanı yoktur. Biz burada Sayın Nuri Uzaktaş’a rağmen hizmet etmenin sıkıntılarını yaşıyoruz Isparta’da. Dolayısıyla bundan sonraki dönem süreçte de en azından kendisinin açıklamalarında biraz daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Yoksa varsa bir şey direk yüzümüze de kamuoyu önünde de basın huzurunda da söyleyebilir. Ama bu açıklamalarının da bir gün kendisine hatırlatılacağını kendisinin de bilmesini isterim” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.